Πολιτική | 07.06.2024 08:45

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Κατάφερε ο μαθητής να ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη σε τοξικότητα και λαϊκισμό

Newsroom

«Κατάφερε ο μαθητής να ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη σε τοξικότητα και λαϊκισμό», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην προεκλογική συγκέντρωση του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η ρητορική Κασσελάκη «μας γυρνάει στις πιο μαύρες σελίδες των μνημονίων και της κρίσης, προσθέτοντας ακόμα ότι «η αντιπολίτευση προσπαθεί με ρητορική και μαξιμαλιστικές προτάσεις να επαναφέρει τα "λεφτόδεντρα" και τα αίτια που οδήγησαν στη δεκαετή μνημονιακή κρίση».

«Σε πανικό ο Κασσελάκης»

Όπως σημείωσε «το βράδυ των εκλογών υπάρχει ένας κίνδυνος: Πρέπει το μήνυμα να είναι πιο καθαρό και να μην δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να λέει ότι δεν θα έχουμε νομιμοποίηση για τα επόμενα βήματα. Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μας επαναφέρει στη λογική της χρεοκοπίας».

«Μετρήσαμε 30-35 αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη σε μια εβδομάδα, αυτό δείχνει πανικό καθώς ήρθαν και συγκρούστηκαν οι μεγαλοστομίες του κ. Κασσελάκη με τα στοιχεία», σημείωσε ακόμα. 

«Το 41% δεν είναι αλαζονεία, αλλά λαϊκή ετυμηγορία»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, την αποχή και το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ο κ. Μαρινάκης θεώρησε λογικό το 36% να προέρχεται από το πρώτο κόμμα, διευκρινίζοντας πως άλλο πράγμα οι εθνικές εκλογές και άλλο οι ευρωεκλογές, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Από τις εκλογές του 2023 εκλεχτήκαμε με 41%. Αυτό αποτελεί τη λαϊκή ετυμηγορία που αξιολογείται καθημερινά αυτήν την τετραετία. Δεν είναι αλαζονεία, αλλά επιλογή του κόσμου, ο οποίος μάς καλεί να έρθουμε αντιμέτωποι με παθογένειες δεκαετιών. Να σας θυμίσω τις μεταρρυθμίσεις μας με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την επιστολική ψήφο, τη νέα λογική στα γήπεδα, τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ. Ο κόσμος μάς λέει "τρέξτε πιο γρήγορα". Το βράδυ των εκλογών θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι καθαρό, ώστε να έχουμε τη νομιμοποίηση να προχωρήσουμε σε ίδιες τολμηρές αποφάσεις χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση».

«Κανένα ζήτημα παράτασης υποβολής πόθεν έσχες»

Για το πόθεν έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως είναι «άλλο πράγμα η αρχική δήλωση του πόθεν έσχες και άλλο η ετήσια».

«Η πλατφόρμα παραμένει, δεν τίθεται κανένα ζήτημα παράτασης υποβολής, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ανύπαρκτα ζητήματα λόγω πανικού. Ενδεικτικό είναι το ότι έχουν εκδώσει πάνω από 35 ανακοινώσεις για θέματα που έχουν λυθεί παμψηφεί από τη Βουλή», κατέληξε.

Παύλος ΜαρινάκηςΣΥΡΙΖΑΕυρωεκλογέςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024