Πολιτική | 08.06.2024 06:34

Ευρωεκλογές 2024: Το... μήνυμα Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη και η «πράσινη» συσπείρωση

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Η Κρήτη έστειλε το μήνυμα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών», έλεγαν χθες στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την τελευταία του προεκλογική ομιλία στη γενέτειρά του.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να… επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις του νησιού (κατακτά τη δεύτερη θέση) σε ολόκληρη την Ελλάδα και ουσιαστικά να γίνει ο οδηγός για το πανελλαδικό αποτέλεσμα του κόμματος. Παλαιότερα πολλοί έλεγαν ότι η Κρήτη «βγάζει αποτέλεσμα», κάτι που στη Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελαν να επιβεβαιωθεί και το βράδυ της Κυριακής.

«Από το Μεγάλο Κάστρο της Δημοκρατίας στέλνουμε μήνυμα ανατροπής των συσχετισμών την Κυριακή των Ευρωπαϊκών εκλογών. Εδώ από την Κρήτη που χτυπούσε και χτυπά δυνατά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης.

Αυτό που όμως είναι βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται στην εκλογική μάχη συσπειρωμένο. Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Κώστας Σημίτης έστειλαν το μήνυμά τους.

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την εμβάθυνση της Ευρώπης. Ενώ η ψήφος στη Δεξιά σημαίνει εμβάθυνση των προβλημάτων της Ευρώπης. Και η ψήφος στην Ακροδεξιά, με την οποία φλερτάρουν οι δυνάμεις της παραδοσιακής Δεξιάς, σημαίνει το τέλος της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, με τον Κώστα Σημίτη να προσθέτει: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμβάλλει σε ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της Ακροδεξιάς».

Η επίθεση σε Κασσελάκη

Επί της ουσίας, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι πολύ σημαντικό όλες οι δυνάμεις του κόμματος να συσπειρωθούν απέναντι στον πολιτικό τους αντίπαλο.

Την ίδια ώρα, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να επιτεθούν στον Στέφανο Κασσελάκη στο photo finish, με αφορμή το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κρεσέντο αναξιοπιστίας του κ. Κασσελάκη συνεχίζεται. Μετά τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης -ο οποίος κατά τ' άλλα είναι υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης- σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο, όπως δήλωσε, αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο… αξιόπιστος, που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου!», υπογράμμισε η Χαριλάου Τρικούπη.

Νίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024ευρωεκλογές αποτελέσματαΠΑΣΟΚ