Πολιτική|12.06.2024 12:18

Κασσελάκης: «Mea culpa» για την προβολή των σπιτιών του και πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου

Newsroom

Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε» ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

Παράλληλα αρνήθηκε την οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Αριστερά υπογραμμίζοντας ότι: «Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες».

«Δεν πετάω από την χαρά μου με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών»

Αποτιμώντας τις Ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι: «Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα σε σύγκριση με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη». «Είμαι πολύ περήφανος, που δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τη βάση του κόμματός του» είπε. «Αύριο θα ανακοινώσω γενικότερα τις σκέψεις μου στην ΚΟ», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι θα υπάρξει Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου. «Βεβαίως θα υπάρξουν κατασταστικές αλλαγές… αν η βάση επιθυμεί στο μέλλον να υπάρξει νέος Κασσελάκης, θα υπάρξει», τόνισε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε: «Με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά».

Σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Τεμπονέρα απάντησε ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας»

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είπε «mea culpa» για την προβολή των σπιτιών του, δεσμευόμενος ότι «θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, με ένσημα από την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία».

Για το πόθεν έσχες, εξήγησε πως είναι έτοιμος να το καταθέσει, υπογραμμίζοντας πως άλλοι είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει από τη χώρα. «Θα δώσω αναλυτικά στοιχεία και θα καλέσω και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να το κάνουν», είπε. Ερωτηθείς για την ίδρυση του ιδρύματός του, απάντησε ότι η πρωτοβουλία του δεν έχει καμία σχέση με το ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚειδήσειςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστερά