Πολιτική|19.06.2024 12:10

ΠΑΣΟΚ: Πρώτο μπρα ντε φερ Ανδρουλάκη – διαφωνούντων στο κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο

Newsroom

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται ενώπιον των αμφισβητιών του που ζητούν πρόωρες εσωκομματικές εκλογές, λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών που δεν έφερε το κόμμα στους στόχους του.

Οι απειλές για διαγραφές και τα στρατόπεδα

Στον απόηχο των απειλών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διαγραφές, τα στελέχη που έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα» θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, ενώ τα 63 μέλη θα συζητήσουν και για το τι έφταιξε που το κόμμα δεν κέρδισε την δεύτερη θέση, σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως στον Λεκανοπέδιο, με πολλούς να ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη φράση ως «καρφί» προς τους βουλευτές της Αττικής εις εκ των οποίων είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και δήμαρχος της Αθήνας ο Χάρης Δούκας.

Ασαφές για το πότε θα γίνουν εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - «Πυρά» από Κωνσταντινόπουλο

Πάντως, δεν αναμένεται να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν εκλογές, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παίζει «καθυστερήσεις» για να «μετρήσει» πόσοι θα βρεθούν απέναντί του.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως ο κ. Ανδρουλάκης «είπε στην αρχή θα πάμε το 2025 (σε εκλογές), μετά έκανε μια διαρροή για τις 28 Ιουλίου. Είναι ένας έξυπνος τακτικιστής. Ήθελε να ξεφύγει από την λογική δεν πάω σε εκλογές και είπε αυτό. Κατανοώντας πως αυτό δεν θα γίνει γιατί αν πας σε εκλογές στις 28 Ιουλίου και πάει 50.000 κόσμος και ψηφίσει, τελειώνεις και τελειώνει και το κόμμα. Με 8% και πήγαν και ψήφισαν 250.000. Τώρα, αν θέλουμε να δείξουμε μια δυναμική, να κάνουμε ένα restart, πρέπει να πάνε πάνω από 300.000 χιλιάδες».

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «όταν χάνεις από τον Κασσελάκη είναι πολιτική ήττα», ενώ είπε πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να γίνει πρωθυπουργός και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα δω τις υποψηφιότητες. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να τα έχει ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Χάρης Δούκας. Εγώ είπα μακάρι να είναι ο Χάρης Δούκας. Εγώ θέλω έναν υποψήφιο που θα κερδίζει την κεντροαριστερά και να μην φοβίζει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους», είπε.

Ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις Χριστοδουλάκη - Δούκα και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή, παραμένει ακόμα άγνωστο εάν οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Χάρης Δούκας θα αποφασίσουν σήμερα να γνωστοποιήσουν εάν θα είναι υποψήφιοι. Πολλοί εκτιμούν ότι θα περιμένουν τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα, αφήνοντας άλλα στελέχη να βγουν μπροστά.

Σημειώνεται πως ο κ. Δούκας δεν θα συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί το απόγευμα. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, και πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

πολιτικό συμβούλιοΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςεκλογέςΧάρης Δούκας