Πολιτική | 11.07.2024 18:11

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική σε Κασσελάκη για «τοξικότητα», «τρολς» και αναφορές σε «μαύρα»

Νίκος Σβέρκος

Τεταμένη ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διέκοψε και θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα τη συνεδρίασή της για τα οικονομικά του κόμματος, αλλά και τα κομματικά ΜΜΕ, στη σκιά της αναστολής της καθημερινής έκδοσης της Αυγής και των αντιδράσεων των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη για την «τοξικότητα στο διαδίκτυο», με φόντο αναρτήσεις στελεχών φιλικά προσκείμενων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κριτική ασκήθηκα και για τις αναφορές περί «μαύρων» χρημάτων.

Ως προς αυτό μάλιστα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες από την ηγετική ομάδα να καταγραφεί ρητά σε γραπτή απόφαση πως δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα ζήτημα αδιαφάνειας στα οικονομικά του κόμματος.

Παράλληλα,  σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συζήτηση και για τα τρολ του διαδικτύου και την τεκμηριωμένη -όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη- σχέση και επικοινωνία του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη με το στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως για το ζήτημα υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Χρήστου Σπίρτζη και του στιχουργού, ο οποίος μάλιστα απείλησε και με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςεφημερίδα ΑυγήΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ