Πολιτική | 14.07.2024 07:05

ΠΑΣΟΚ: Τα «ανοιχτά» ζητήματα προβληματίζουν – Σε θέσεις «μάχης» οι υποψήφιοι

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την στρατηγική τους εν όψει της εσωκομματικής μάχης ξεδιπλώνουν πλέον οι υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που αναμένονται δύσκολες αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να φέρουν γκρίνιες και συγκρούσεις.

Τα… διαδικαστικά αποτελούν έναν σημαντικό πονοκέφαλο, καθώς ακόμα η ΕΔΕΚΑΠ δεν έχει συνεδριάσει, ώστε να «απαντήσει» στην πρόσφατη επιστολή του Χάρη Δούκα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Δούκας έχει -μεταξύ άλλων- ζητήσει:

  • Τη διεξαγωγή ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων και των προτάσεων των υποψηφίων.
  • Τη διεξαγωγή κατά ελάχιστο δυο debates στη δημόσια τηλεόραση, με όρους που θα συμφωνηθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων.
  • Την προβολή των απόψεων όλων των υποψηφίων, μέσα από το Γραφείο τύπου και τα social media του Κινήματος.

Δεν έχει ανακοινωθεί το deadline της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων

Ταυτόχρονα, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και το deadline της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, μαζί με τις απαραίτητες υπογραφές. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία «σέρνεται» επί μακρόν, δημιουργώντας σκιές. Σε κάθε περίπτωση, ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης ακόμα έχει δημοσίως απαντήσει και στο αίτημα Δούκα για συνάντηση όλων όλων των υποψηφίων για την εκλογή Προέδρου, ώστε να μπουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του φέρεται να επιμένει θεσμικά και ήδη έχει διαμηνύσει ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στον Σεπτέμβριο, όπου οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

 Περιοδείες

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες τους, θέτοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Από την Σύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος, -δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία- για να βελτιωθεί η ζωή του, να έχει περισσότερες ευκαιρίες και να είναι αντιμέτωπος με λιγότερες ανισότητες», είπε ενώ ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, η δημόσια και δωρεάν παιδεία σε αντίθεση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η προστασία του ΕΣΥ απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας ήταν ζητήματα στα οποία «γίναμε αχταρμάς και μπερδευτήκαμε».

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να διαλέξει στρατόπεδο και να προχωρήσει σε συγκρούσεις με τα κατεστημένα συμφέροντα υπερασπιζόμενο τις αρχές και τις αξίες του, αλλά και την κοινωνία. «Η δική μου η αγωνία, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πως θα ξανακυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία. Η δική μου η αγωνία είναι πώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εμπνεύσει την ελληνική κοινωνία, για να γίνει Κυβέρνηση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος.

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚειδήσειςΠαύλος ΓερουλάνοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας