Πολιτική|17.07.2024 14:38

Ανδρουλάκης από Θεσσαλία: Προτεραιότητα το σχέδιο για τους υδάτινους φυσικούς πόρους

Newsroom

«Στηρίζουμε την προσπάθειά της Θεσσαλίας για να υπάρξουν εκείνες οι υποδομές που θα κάνουν τη Θεσσαλία ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά που ζήσαμε στην περσινή τραγωδία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λάρισα μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Παράλληλα σημείωσε ότι «προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει σχέδιο για τους υδάτινους φυσικούς πόρους με ενιαία αρχή υδάτων, την οποία όμως θα έχουν στα χέρια της η Περιφέρεια και το κράτος και όχι ιδιώτες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο ζήτημα του αυξημένου κόστους ενέργειας, υποστηρίζοντας πως «κατά προτεραιότητα χρειάζεται παραγωγοί, μεταποιητές και συνεταιρισμοί να έχουν όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας, ώστε οι Θεσσαλοί παραγωγοί να έχουν σταθερό κόστος ενέργειας την επόμενη δεκαπενταετία και άρα να είναι ανταγωνιστικοί». Επίσης τόνισε πως «καθημερινά τα τιμολόγια να είναι σε δυσθεώρητα ύψη» για να συμπληρώσει πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν θέλουμε μια Θεσσαλία ανθεκτική, με προοπτική και ελπίδα».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές και επισήμανε ότι «οι συνεννοήσεις και οι επαφές μας με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι συχνές και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουν για να μπορεί να υπάρχει στήριξη στον αγώνα που δίνει η Περιφέρεια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΘεσσαλία