Πολιτική|18.07.2024 06:15

«Γαλάζιο» αντάρτικο: Πώς «κάηκε» η πρόταση Φουντεδάκη και ο Μητσοτάκης αποφάσισε να κλείσει το θέμα

Newsroom

Την πρόταση διορισμού της καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής απέσυρε την Τετάρτη (17/7) η κυβέρνηση.

Η συζήτηση για την τοποθέτηση της κυρίας Φουντεδάκη στην Αρχή ήταν προγραμματισμένη για σήμερα σε συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές, αναγκάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάλη να αποσύρει την πρότασή του.

Πώς «κάηκε» η Φουντεδάκη

Οι αναταράξεις που έφερε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό στην κυβέρνηση. Το «γαλάζιο αντάρτικο» για την πρόταση διορισμού της κ. Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής προκάλεσε «σεισμό» στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός απέσυρε τη συγκεκριμένη πρόταση και στρέφεται σε άλλα πρόσωπα.

Οι μισοί βουλευτές που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διαφώνησαν ανοιχτά με αυτή την πρόταση γιατί η κ. Φουντεδάκη είχε συμμετοχή στη συγγραφή του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Συμμετείχε μάλιστα και στα φροντιστήρια που έγιναν στους «γαλάζιους» βουλευτές προκειμένου να πειστούν να ψηφίσουν υπέρ. Μάλιστα πολλοί από εκείνους που είχαν διαφωνήσει είχαν ζητήσει και την αντικατάστασή τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Σίσκου στο OPEN.

Τι αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές λένε πως ο πρωθυπουργός άκουσε τις επιφυλάξεις των βουλευτών του και αποφάσισε να «κλείσει» το θέμα και έδωσε εντολή να ματαιωθεί η σημερινή  συνεδρίαση της Επιτροπής και τελικά αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση για την κ. Φουντεδάκη. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πρόταση στην κ. Φουντεδάκη δεν έγινε γιατί συμμετείχε στην επιτροπή για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά λόγω της επιστημονικής της επάρκειας, την οποία δεν αμφισβητεί ο πρωθυπουργός όπου εκτιμά το επιστημονικό μέγεθός της.

Νέα Δημοκρατίαομόφυλα ζευγάριαειδήσεις τώραειδήσεις