Στη μάχη της υπογραφής οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Οι στόχοι και τα... προειδοποιητικά πυρά
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΣε ρυθμούς… υπογραφών έχουν μπει στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος έχουν πιάσει το… όριο και προσπαθούν να το ξεπεράσουν ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και οι άλλοι υποψήφιοι να ανακοινώσουν ότι έχουν συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές. Προφανώς στόχος όλων επικοινωνιακά είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες σε μια πρώτη «άτυπη» μάχη, μολονότι έχουν ακόμα μπροστά τους δύο μήνες μέχρι επισήμως να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα την υποψηφιότητά τους.
Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει βάλει πολύ υψηλό στόχο ενώ δεν αποκλείεται να αναζητήσει στήριξη και από τα μέλη Κεντρική Επιτροπή, την οποία ελέγχει και αριθμεί 280 μέλη. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταθέτοντας συνολικά 82 υπογραφές κάτι λιγότερα δηλαδή από το 1/3 των μελών.
Προειδοποιητικά πυρά
Την ίδια ώρα, τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά ανάμεσα σε Χάρη Δούκα και Νίκο Ανδρουλάκη αρχίζουν να πέφτουν. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να… διπλασιάσει τα ποσοστά του, με τον πρόεδρο του κόμματος να αμφισβητεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. «Το να εμφανίζεις ότι θα πάμε με μαγικό τρόπο σε ποσοστά άνω του 20%, απλά με ένα “ φύγε εσύ, έλα εσύ”, ιδίως όταν δεν έχει επιτευχθεί ούτε το αναγκαίο βήμα στον τομέα που έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη, πρέπει να αξιολογηθεί από τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για υποσχέσεις άνευ περιεχομένου. Νωρίτερα, ο κ. Δούκας είχε υποστηρίξει ότι «το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει το κάλεσμά μας να είναι σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες. Αξιακά. “Όχι” σε αυτούς που μας λοιδόρησαν, “όχι” σε αυτούς που έβρισαν το ΠΑΣΟΚ και ευτέλισαν την προσπάθεια που κάναμε».
Την ίδια ώρα, η Άννα Διαμαντοπούλου επιθυμεί την πλήρη διαφάνεια στις εκλογές, καθώς προφανώς ο μηχανισμός δεν είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν κακώς κείμενα. Εξ ου κιόλας πρότεινε την παρουσία εθελοντών δικηγόρων η οποία «έχει ως στόχο να ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία μιας πολύπλοκης διαδικασίας, να προσθέσει αξιοπιστία, από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε. Να πάμε τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ακόμα ένα βήμα μπροστά». «Δεν πρόκειται για νέα πρόταση, πρόκειται για πρόταση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου το 2016 η οποία είχε γίνει δεκτή από την επιτροπή, μέλη της οποίας είναι ακόμα ενεργά», προσέθεσε η ίδια.
- Κατώτατος μισθός: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ποιες αλλαγές έγιναν
- ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Ρωμανού: «Αστυνομικές πρακτικές τύπου "συνήθως υπόπτων" δεν αρμόζουν σε κράτος δικαίου»
- Γάζα: Νεκρή όμηρος σε σημείο που δέχθηκε επίθεση από το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς
- Μαρινάκης: Η ομιλία του Καραμανλή ήταν ενωτική - Ύβρεις από τον Σαμαρά