Πολιτική|21.07.2024 06:35

ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί και το «βιογραφικό» της Διαμαντοπούλου – Οι κόντρες και οι εσωκομματικές «μάχες»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κερδίσουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Όσο ο χρόνος κυλάει τόσο το κλίμα θα βαραίνει στο ΠΑΣΟΚ, με τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά να κάνουν την εμφάνισή τους. Στο παρασκήνιο, πάντως, εξελίσσεται ένα ακόμα… σίριαλ που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Προειδοποιητικά πυρά 

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε την παρουσία εθελοντών δικηγόρων, με ορισμένους θεωρούν ότι άφησε να εννοηθεί ότι τίθεται ζήτημα ασφαλείας των εκλογών, ενώ το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) Παντελής Καμάς με επιστολή του ζήτησε -μεταξύ άλλων- να δοθεί στους υποψηφίους το μητρώο του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να θέσουν υποψηφιότητα. Με άλλα λόγια, να ανοίξουν τα χαρτιά και να μην είναι τα στοιχεία στη διάθεση «λίγων», εν όψει της κατάθεσης των υπογραφών που έχει οριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί σημαντικές αναταράξεις στη Χαριλάου Τρικούπη, με πολλούς πάντως να θεωρούν ότι δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο.

«Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις πολλών φίλων επειδή δεν ήταν παρούσα στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, δεν ζούσε την καθημερινότητα του χώρου», έγραψε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μαργαρίτης ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης πήγε ένα βήμα παρακάτω υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι ονειρεύονται το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως τα κόμματα έχουν αρχές και αξίες. Δεν είναι κέντρα διερχομένων για να φεύγει κάποιος, να πηγαίνει απέναντι και μετά, με την ίδια ευκολία, να επιστρέφει σα να μη συμβαίνει».

«Ο κάθε υποψήφιος έχει το ήθος τους, τις θέσεις του, και την αξιοπρέπεια της πολιτικής μάχης απέναντι στους άλλους. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να απαντήσω. Τα υπονοούμενα τα θεωρώ εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου», απάντησε η ίδια.  Είναι σαφές ότι «βιογραφικό» της Άννας Διαμαντοπούλου και το πολιτικό «φλερτ» με τον Κυριάκο Μητσοτάκης  θα χρησιμοποιηθεί από αρκετούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με την πρώην Υπουργό να ξεκαθαρίζει -σε κάθε δημόσια παρουσία της- ότι έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι της προτάθηκαν θέσεις από τον κ. Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα εξελιχθούν σε ένα τανγκό για «δύο». Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη παρατηρούν ότι λειτουργεί ως το απόλυτο φαβορί με σχεδιασμένες και προσεγμένες κινήσεις, την στιγμή που ο Χ. Δούκας προσπαθεί να «χτίσει» σχέσεις με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ… 

Άννα ΔιαμαντοπούλουΧάρης ΔούκαςΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα