Πολιτική|29.07.2024 14:00

Κυβερνητική «επίθεση» σε Κασσελάκη για «προσχηματική» διαγραφή Πολάκη και Κάσο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε προσχηματική την διαγραφή του Παύλου Πολάκη, η «οποία μπορεί να μην γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την ανθρώπινη αντίδραση της κυρία Λινού».

«Θα μπορούσε να γράψει ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ιδέα και ότι οι ιδέες δεν διαγράφονται», τόνισε σχολιάζοντας την ανάρτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη ήταν πως πρέπει να κρατάμε τα προσχήματα εντός κοινοβουλίου και εκτός κοινοβουλίου κι άμα μπορούμε ας τους χώσουμε και δυο μέτρα κάτω από τη γη! «Θα ήταν πολύ πιο ειλικρινής η στάση του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ αν τον κρατούσε στο κόμμα γιατί διαγραφή μετ’ επαίνων λίγες ώρες μετά σύμφωνα με όσα επισήμως μάθαμε ότι είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με αποθεωτική ανάρτηση λίγες μέρες μετά εγώ δεν έχω ξαναδεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της κυβέρνησης για την Κάσο

Επίσης, απάντησε και στις αναφορές του κ. Κασσελάκη για τα όσα συνέβησαν στην Κάσο, λέγοντας ότι έχουν ήδη απαντήσει και εφόσον «επιμένει ο κ. Κασσελάκης είτε μπορούμε να το αποδώσουμε σε ελλιπή ενημέρωση και προχειρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει φανεί και σε άλλα ζητήματα, είτε είναι κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών είχε υπογραμμίσει ότι ουδέποτε υπήρξε κάποια υποχώρηση εκ μέρους της Ελλάδας. «Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε θα ήταν δυνατόν να ζητηθεί άδεια, ουδέποτε υπήρξε καμία αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή της Κάσου και ούτε θα ήταν ποτέ αυτό δυνατόν. Συνεχίζουμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας την ενεργειακή διασφάλιση και αυτονομία της χώρας», είχε τονίσει ο κ. Γεραπετρίτης.

Γνωστοποιούνται τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι σήμερα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού ενισχύει τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα μέτρα για την μείωση του κόστους ζωής

Ταυτόχρονα, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση του κόστους ζωής -την αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών- είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενισχύεται ο θεσμικά αρμόδιος φορέας για τον ελεύθερο ανταγωνισμό -η Επιτροπή Ανταγωνισμού- με 50 νέες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης -η ΔΙΜΕΑ- διενεργεί ελέγχους σε 26 μεγάλες εταιρείες για την εφαρμογή του νόμου για τη συγκράτηση των τιμών. Ενώ, παράλληλα, ενισχύεται και ο ρόλος των περιφερειών μέσα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους για σχετικούς ελέγχους.

Αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η πλατφόρμα e-katanalotis, που παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές για τα προϊόντα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις πιο συμφέρουσες αγορές.

Ταυτόχρονα, προχωρά η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της επιχειρηματικότητας, ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη μείωσης των τιμών με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Την εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους θεσμικούς φορείς της Ένωσης των σούπερ μάρκετ, της βιομηχανίας τροφίμων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Παύλος ΜαρινάκηςΚάσοςΠαύλος ΠολάκηςΓιώργος ΓεραπετρίτηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα