Πολιτική|29.07.2024 14:10

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επίταξη των γιατρών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το άρθρο για την «επίταξη» των γιατρών. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 65, καθώς είναι «παράλογο, αντισυνταγματικό και πέραν κάθε επιστημονικής δεοντολογίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κυρώσεις θίγουν τους ασθενείς

«Οι κυρώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν, όπως έχουν συνταγματικό δικαίωμα να κάνουν, στην πρόσκληση για συμμετοχή σε εφημερίες τελικά δεν θίγουν τους ιατρούς αλλά τους ασθενείς και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα», προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Νομικώς εσφαλμένη η επίταξη γιατρών

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος είπε ότι η διάταξη πάσχει, ως πολιτικώς άστοχη και κυρίως ως νομικώς εσφαλμένη και πλήρως αντιβαίνουσα στο πνεύμα και στο γράμμα του Συντάγματος. Το αίτημα στήριξε και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτηση Ονομαστικής Ψηφοφορίας επί της αρχής στη Βουλή, επί του άρθρου 29, επί του άρθρου 51 και επί του άρθρου 65, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

ΒουλήΠΑΣΟΚγιατροίΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα