Πολιτική|30.07.2024 11:41

Νέα άγρια κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή: «Δεν ανέχομαι από κανέναν να με λέει χυδαίο ζήτουλα προσοχής»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Πολάκη και τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επέμεινε ότι δεν έκανε κανένα μπούλινγκ στην συνεργάτιδα του Υπουργού και ευχαρίστησε τους  πολίτες που, «δεν τσίμπησαν» σε αυτό «που στήθηκε προχθές». Τους χαρακτήρισε, δε,  «τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ, δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

«Στημένο το κλάμα της Λινού»

Έκανε, δε, λόγο για «προβοκατσιούλα» αλλά και για ένα «στημένο κλάμα από τη Λινού, που οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής να με αποκαλεί χυδαίο ζήτουλα προσοχής».

Κάλεσε, ταυτόχρονα, τον Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει όσα είπε. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες κόσμου που δεν πέρασε αυτό που έγινε προχθές. Είναι το πραγματικό τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ. Δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη  διαπλοκή. Αυτή η χώρα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της και αυτό θα γίνει με αναδιανομή υπέρ της μισθωτής εργασίας, της νεολαίας,  της μικρομεσαίας αγροτιάς κόντρα σε 80  οικογένειες που πίνουν το αίμα των πολιτών. Αυτό το σχέδιο υπηρετώ», είπε αρχικά και απευθυνόμενος προς την κυρία Πετρούλια υποστήριξε ότι αντίστοιχες γκριμάτσες είχε κάνει και στο παρελθόν.

«Δεν ανέχομαι από κανέναν να λέει εμένα χυδαίο ζήτουλα προσοχής»

«Της είπα αυτό που είπα και τελείωσε το επεισόδιο. Και μετά πυροδοτήθηκε ξανά με κλάμα χρονοκαθυστέρησης προφανώς στημένο και υποκριτικό από την κυρία Λινού. Ο Πρόεδρος  της Βουλής με αποκάλεσε χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Έχω κατάγομαι από τόπο που σέβεται τις γυναίκες. Μεγάλωσα με γυναίκες, δασκάλες.  Όλη μου η οικογένεια έχει πολλούς μορφωμένους η πλειοψηφία είναι με πτυχία πανεπιστημίου.  Δεν ανέχομαι από κανέναν να λέει εμένα χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Απαιτώ από τον πρόεδρο της Βουλής μετά και την παραδοχή της κυρίας Πετρούλια ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας να ανακαλέσει. Εκεί στήθηκε η προβοκάτσια ότι εγώ επιτέθηκα σε πάσχουσα από εγκεφαλικό που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της», προσέθεσε. Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι  «Αποτύχατε στο να με αποδημήσετε. Είμαι και θα είμαι εδώ πιο δυνατός. Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και  θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη που έχει ο πρώην Υπουργός με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή. «Είναι ενδιαφέρον ότι είναι εδώ, μόνο που δεν έπρεπε να είναι εδώ. Έπρεπε να είναι στην Ευελπίδων να υπερασπιστεί τον εαυτό του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη μήνυση που του έχει κάνει η Φωτεινή Αραμπατζή.

Γεωργιάδης: O Πολάκης έκανε δύο γυναίκες να κλαίνε 

Εξύβρισε την κυρία Αραμπατζή το 2022. Του έκανε μήνυση και ήρθη η ασυλία του. Στην πρώτη συνεδρίαση ο ασυμφιλίωτος μαχητής της διαφθοράς δήλωσε άρρωστος και πήρε αναβολή. Στη δεύτερη ότι έχει covid ο δικηγόρος του και στην τρίτη ότι άλλαξε δικηγόρο και δεν είχε προλάβει να  ενημερωθεί.Χθες τι έκανε; Πήγε βολικά και ενώ ήταν στο νούμερο 9 άλλαξε με έναν βουλευτή που ήταν πιο  κάτω για να μιλήσει αργότερα και να ζητήσει αναβολή για τέταρτη φορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε «Ανέβηκε εδώ να μας πει για τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους. Να γνωρίζουν ότι είναι ένας δειλός. Αλίμονο αν οι Κρητικοί Παύλο Πολάκη ήταν σαν και σένα δειλοί».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κ. Πολάκης έκανε δύο γυναίκες να κλαίνε. «Και είδε ο κάθε Έλληνας πως θα ήταν  να σας είχαν εργοδότη. Γι αυτό στο Υπουργείο όλοι σας μισούν. Αυτό είδε και ο κ. Κασσελάκης και προχώρησε στη διαγραφή. Έστω και μισή», είπε.

Παύλος ΠολάκηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΣΥΡΙΖΑΑθηνά Λινού