Πολιτική|31.07.2024 15:32

Υποκλοπές: Νέα κόντρα στη Βουλή - Οι αιχμές Χατζηδάκη μετά τις δηλώσεις Φάμελλου

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν εκλήθη. Έτσι έκριναν οι αρμόδιοι, όσοι έκαναν την έρευνα»: Αυτό απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στις προτροπές των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Σε ό,τι αφορά στο αν ήταν νόμιμη η επισύνδεσή του είπε πως έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί «Έχω μιλήσει σαφώς τα επαναλαμβάνω τα ίδια και όπως θυμάστε έχει αναλυθεί η πολιτική ευθύνη με παραιτήσεις. Και 'γω και εσείς δεν παραιτούμεθα των όποιων νόμιμων δικαιωμάτων μας», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Πάντως, άφησε και αιχμές σχετικά με την αντιπολίτευση λέγοντας με σκωπτικό ύψος ότι δεν ήξερε ότι έχει τόσους πολιτικούς φίλους.

«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τη προστασία ιδιωτικού μου χώρου. Δεν είχα υποπτευτεί πόσο καλοί φίλοι είστε, θα το θυμάται! Για δικονομικά ποιος γιατί καλείται θα γίνει συζήτηση, είναι ολοφάνερο, στη Βουλή, θα κληθούν οι αρμόδιοι και θα λάβετε απαντήσεις», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι οποίες συνηγορούν ότι χθες υπήρξε η δεύτερη πράξη συγκάλυψης σκανδάλου υποκλοπών. «Ο Κωστής Χατζηδάκης υπουργός της κυβέρνησης ελέγχθηκε πολλαπλώς με πολλές αποφάσεις, τηρουμένης απαραγκλήτως διαδικασίας νόμου. Είστε πρόσωπο που διερευνάται για θέματα εθνικής ασφάλειας ή για κακουργηματική πράξη; Γιατί μόνο γι’ αυτά μπορούσε να ελεγχθείτε. Ρωτώ, εσάς, είστε ελεγχόμενος για θέματα εθνικής ασφάλειας ή κακουργηματική πράξη;» αναρωτήθηκε σχετικά. Αναφερόμενος προς τον Κωστή Χατζηδάκη τον ρώτησε αν γνώριζε ότι ήταν στόχος της ΕΥΠ : «Τι κάνατε για όλα αυτά; Προσφύγατε στις αρμόδιες αρχές; Είτε ξέρετε για ποιο λόγο σας παρακολουθούσαν ή δεν ξέρετε. Υποθέτω ότι δεν ξέρατε αλλά πρέπει να μας το πείτε. Πήγατε στον κ. Ζήση εφόσον ήσασταν στόχος; Πρέπει να μάθουμε. Αν δεν πήγατε προκύπτουν ζητήματα».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναρωτήθηκε αν ο κ. Χατζηδάκης έβαλε δικηγόρο ή πήρε αντίγραφα της δικογραφίας. «Βάλατε δικηγόρο; Πήρατε αντίγραφα δικογραφίας; Καταθέσατε ως μάρτυρας; Είστε ένας από τους 40 μάρτυρες; Ήδη έχουμε εντοπίσει ότι δεν εξετάστηκε ο πρωθυπουργός. Ασκήσατε δικονομικά δικαιώματα και δημοκρατικά καθήκοντα; Όταν παρακολουθούνται συνομιλίες σας ως ενεργεία υπουργού δεν θίγεται μόνο το ιδιωτικό απόρρητο αλλά η ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε.

υποκλοπέςΣΥΡΙΖΑΣωκράτης ΦάμελλοςΚωστής Χατζηδάκηςειδήσεις τώρα