Πολιτική|04.08.2024 07:05

«Κλειδί» οι συμμαχίες για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Οι... δυάδες που ξεχωρίζουν και οι υποκλοπές που «ενώνουν» τους υποψήφιους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην αναζήτηση συμμαχιών για τον δεύτερο γύρο παραδέχονται έμπειρα πράσινα στελέχη ότι θα κριθούν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Προς ώρας υπάρχουν δύο… δυάδες που έχουν ξεχωρίσει, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να είναι μπροστά από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτοί οι 4 θα παλέψουν για να βρεθούν στο δεύτερο γύρο, με τις διαφορές πάντως να μην είναι αρκετά μεγάλες, σύμφωνα με τους δημοσκόπους. Μάλιστα, αρκετοί εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που διαθέτουν τα γραφεία των υποψήφιων, καθώς παραμένει γρίφος πόσοι και ποιοι θα βρεθούν στις κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κανείς δηλαδή δεν μπορεί εύκολα να προσδιορίσει το εκλογικό κοινό, ενώ και η είσοδος της Άννας Διαμαντοπούλου δείχνει να έχει… μπερδέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, πάντως, και στα 4 αρχηγεία επικρατεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Συνεχίζω τον αγώνα μου, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μία νέα πορεία. Είναι ένας αυτόνομος πόλος. Δεν είναι το κόμμα στο οποίο όλοι οι συνάδελφοί σας έθεταν το ερώτημα: «με ποιον θα πάτε; Με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ;». Πλέον, μπορούμε να αγωνιστούμε για να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί. Έχουμε κάνει πολύ σοβαρά βήματα μόνο μπροστά», είπε πρόσφατα ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ενώ ο Χάρης Δούκας προσέθεσε ότι «για να αλλάξουν τα πράγματα, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ένα μεγάλο ΠαΣοΚ, αποφασισμένο να σπάσει αυγά. Στόχος μας είναι ένα νέο συμβόλαιο ρήξεων και ανατροπών, με ξεκάθαρες παρεμβάσεις παντού, ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολλών».

Η μάχη για τις υποκλοπές

Αυτό που βέβαια ενώνει όλους τους υποψήφιους Προέδρους είναι η μάχη για τις υποκλοπές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε με νόημα ότι πολλές φορές κάποιες υποθέσεις ανασύρονται από το αρχείο, ο Χάρης Δούκας σχολίασε ότι είναι υποχρέωση και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ η αποκάλυψη της αλήθειας, η Άννα Διαμαντοπούλου προσέθεσε ότι η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως και σε βάθος όλη η αλήθεια ενώ ο Παύλος Γερουλάνος συμπλήρωσε ότι αν οι υποκλοπές ήταν από μόνες τους σκάνδαλο, η συγκάλυψή τους, είναι ακόμα πιο σκανδαλώδης. Με άλλα λόγια, είναι ξεκάθαρο ότι κανείς εκ των υποψήφιων δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η συνοχή είναι ένα στοιχείο που… αναζητάτε.

Παύλος ΓερουλάνοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκαςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚεκλογέςΆννα Διαμαντοπούλου