Πολιτική|23.08.2024 21:10

Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης - Η σκληρή απάντηση των «87» στον Κασσελάκη

Newsroom

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι χωρισμένος, πλέον, σε τρία στρατόπεδα: από τη μία μεριά ο Στέφανος Κασσελάκης και απέναντί του ο Παύλος Πολάκης και η Ομάδα των «87» που πρόσκειται στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ευθείας αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος από τον διαγραμμένο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όχι όμως κι από το κόμμα, Κρητικού βουλευτή, προκάλεσε ωστικό κύμα στην Κουμουνδούρου.

«Δυστυχώς παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Πρέπει να περάσουμε σε μια σαφή ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία απ' ό,τι βλέπω, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι' αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα, και όσο τουλάχιστον με αφορά, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του θέλησε σήμερα να ρίξει γέφυρες στον Παύλο Πολάκη, διαχωρίζοντας τον από τους 87, κορυφαία μέλη των οποίων αποχώρησαν χθες από τη συνεδρίαση. 

Πολάκης: Δεν πάει άλλο η κατάσταση 

«Κάποιοι φρόντισαν πάλι να δώσουν ανάσες στο καθεστώς Μητσοτάκη. Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κρητικός όμως εμφανίστηκε ανυποχώρητος, διαμηνύοντας πως «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ομάδας των 87 αφήνοντας να εννοηθεί ότι ετοιμάζουν νέα διάσπαση, με τον Αλέξη Τσίπρα να μπαίνει επίσης στο στόχαστρο του. 

Κασσελάκης: Περιμένουν το σήμα να αποχωρήσουν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε να αναλογισθούν «πού ανήκουν συναισθηματικά, πολιτικά και ηθικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή σε κάποιο κόμμα που ακόμα δεν έχει γίνει και περιμένουν το σήμα ώστε να αποχωρήσουν ομαδικά στο όνομα μίας διαπλεκόμενης νεφελώδους "Μεγάλης Κεντροαριστεράς"; Αν, πάλι, θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος».

Η απάντηση των «87»  

Από την πλευρά της η ομάδα των «87» η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη σήκωσε το γάντι.

Ο εσωκομματικός πόλεμος στην αξιωματική αντιπολίτευση εντείνεται με τη νέα σκληρή απάντηση από τους «87» στο βίντεο που ανάρτησε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς» φαίνεται να απαντούν οι «87» τονίζοντας ότι δεν θα τον ακολουθήσουν στον κατήφορο που έχει επιλέξει.

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» απαντούν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πηγές, οι «87».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης