Πολιτική|26.08.2024 06:55

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι για την ηγεσία - Περιοδείες με «αιχμές» και προειδοποιητικά πυρά

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το έδαφος για όσα… έρχονται το φθινόπωρο προετοιμάζουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι στο ΠΑΣΟΚ, με τον Χάρη Δούκα να δείχνει πως διαφωνεί με όλους όσοι τον κατηγορούν ότι υπονομεύει την ενότητα του κόμματος. 

«Λένε πολλοί: "Η ενότητα πάνω απ όλα". Μα προφανώς η ενότητα. Αλλά η ενότητα, φίλες και φίλοι, δεν είναι σιωπητήριο, ούτε ησυχαστήριο. Το ΠΑΣΟΚ, είχε πάντα φωνές, είχε απόψεις και μεγάλες συγκρούσεις. Πολιτικές συγκρούσεις και μέσα από αυτές, έβγαινε πιο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, προϊδεάζοντας για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Θεωρείται, άλλωστε, βέβαιο ότι ο κ. Δούκας θα επιχειρήσει να επιτεθεί, σηκώνοντας τους τόνους, στον  Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο και θεωρεί ως τον βασικό του αντίπαλο για τον δεύτερο γύρο.

Την ίδια ώρα, η Άννα Διαμαντοπούλου εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τόσο τον κ. Δούκα όσο και τον Ν. Ανδρουλάκη ότι δεν… κάνουν για τη θέση του πρωθυπουργού.  «Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται απλά και μόνο κομματικό αρχηγό, χρειάζεται κυβερνητικό ηγέτη, που να μπορεί να συγκριθεί, να  αναμετρηθεί, να νικήσει και να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της (Βήμα της Κυριακής) και προσέθεσε ότι «άλλοι θέλουν ένα μοντέλο νέου ΣΥΡΙΖΑ με νέες συνιστώσες. Προσωπικά το απορρίπτω απολύτως».

Από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου έστρεψε ουσιαστικά τα βέλη της προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιμένοντας ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν «άκουγε» τους βουλευτές του και κατ’ επέκταση τη βάση του κόμματος. «Έλειψε η σύνθεση απόψεων και η αμφίδρομη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τα όργανά του, τους ανθρώπους του σ’ όλη τη χώρα. Αυτό λοιπόν εκφράζει η υποψηφιότητά μου Το πώς θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην κοινωνία, το πως θα μπορέσουμε όλο αυτό να το εκφράσουμε μέσα από θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας και το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα κόμμα σύγχρονο κι ανοιχτό στην κοινωνία εκφράζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες της», είπε (ΕΡΤ).

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστρεψε ανοικτά τα πυρά του προς όλους όσοι τον αμφισβήτησαν. «Αν νομίζουν ότι θα γίνει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη με τυχοδιώκτες, κάνουν λάθος. Θα αντιτείνει κάποιος: “Ωραία, τα λες, αλλά δεν πρέπει να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία;” Απαντώ: Θα την νικήσουμε όπως το κάναμε ήδη στην Κρήτη. Δεν επέστρεψαν στην Κρήτη οι παλιοί υπουργοί που μας “πούλησαν”. Ο λαός επέστρεψε. Η αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια επέστρεψαν», είπε.

ΠΑΣΟΚΆννα ΔιαμαντοπούλουΝάντια Γιαννακοπούλουειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας