Πολιτική|03.09.2024 06:45

Κασσελάκης: Δεν σηκώνει το γάντι - Θα επιδιώξει με πλειοψηφία στην Κ.Ε. να βάλει τέλος στην αμφισβήτησή του

Νίκος Σβέρκος

Η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα είναι το πεδίο στο οποίο θα συγκρουστεί ο Στέφανος Κασσελάκης με τους αμφισβητίες του, και δεν προτίθεται να σηκώσει το γάντι και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου.

Στελέχη δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πεπεισμένα πως θα κερδίσει μια ψηφοφορία για μομφή εναντίον του, γι' αυτό και προκαλούν εμμέσως τους εσωκομματικούς αντιπάλους του να καταθέσουν πρόταση μομφής, ώστε να πάψει οριστικά κάθε αμφισβήτηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε χτες πως «είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων», ενώ πρόσθεσε πως «όλα τα θέματα και όλες οι ενστάσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό είναι σαφές».

Καμένες οι γέφυρες Πολάκη - Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται μάλιστα πως έχει αλλάξει και τη στάση του έναντι του Παύλου Πολάκη, ύστερα και από τα ρεπορτάζ που φέρουν τον Παύλο Πολάκη να επιμένει στην αμφισβήτησή του. Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί βδομάδες τόνιζε ότι οι διαφωνίες του βουλευτή Χανίων «έχουν πολιτική βάση» και άρα είναι διαφορετικές από τις ενστάσεις των «87», εχτές η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον ενέταξε και αυτόν στα στελέχη που κινούνται με βάση προσωπικές φιλοδοξίες.

Ερωτηθείσα για την πρόθεση του βουλευτή Χανίων να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες» και επέμεινε πως «εμείς θα κινηθούμε θεσμικά και με βάση το γράμμα του καταστατικού του κόμματος».

Πρόσωπα δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίζονταν, μάλιστα, βέβαια πως ο Παύλος Πολάκης θα προχωρήσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε κατάθεση μομφής εναντίον του, δείχνοντας πως οι γέφυρες ανάμεσα στους δυο πολιτικούς έχουν «καεί» και πως δεν υπάρχει πρόθεση για απευθείας επαφή των δύο. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως η Βούλα Κεχαγιά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα εάν είναι πιθανό και υπό ποιες προϋποθέσεις να επανακάμψει ο κρητικός βουλευτής στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλότρια κέντρα κινούν την αμφισβήτηση, λένε οι «προεδρικοί»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται στην προσεχή σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή να υποστηρίξει πως δεν υπάρχει πραγματική πολιτική διαφωνία μεταξύ του ιδίου και των διαφωνούντων, παρά μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις εξωκομματικών κέντρων για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα προσομοιάζει με «κουρελού». «Πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάποιο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας ή κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο που εκφράζεται επισήμως από την ηγεσία του κόμματος» είπε επ΄αυτού η Βούλα Κεχαγιά.

Συμπλήρωσε, όμως, σε άλλο σημείο πως «αν δεν υπάρχει ουσιαστικός ουσιώδης πολιτικός λόγος, πολιτική διαφωνία, ένα άλλο σχέδιο, εν πάσει περιπτώσει, τότε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αναγκαιότητα να προχωρήσουν και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς όλες οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα». Με αυτήν την επισήμανση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να περάσει το μήνυμα της ηγεσίας πως οι διαφωνούντες εξεγείρονται λόγω των επικείμενων καταστατικών αλλαγών, που θα τους αφαιρέσουν δύναμη και προνόμια.

Γι' αυτό και πρόσωπα δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν πως «το καταστατικό συνέδριο δεν αναβάλλεται», απορρίπτοντας σενάρια και αιτήματα που έχουν διατυπωθεί στο παρασκήνιο για μετάθεση του συνεδρίου λόγω της εσωστρέφειας που επικρατεί.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης