Πολιτική|02.09.2024 20:25

Φρέντι Μπελέρης στο OPEN: «Είναι μέρα χαράς - Πρέπει αυτή η δικαστική σκευωρία να καταπέσει»

Newsroom

Αποφυλακίστηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, μετά από 16 μήνες στις φυλακές στην Αλβανία.

Το δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση του κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισής του. Ο Μπελέρης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ πλέον, είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής φυλάκισής του η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Η απόφαση του δικαστηρίου συνοδεύτηκε από την δέσμευση να επικοινωνεί -δεν απαιτείται φυσική παρουσία- σε τακτά διαστήματα με το αστυνομικό τμήμα.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνεχίζει τη δικαστική μάχη στο Στρασβούργο ενώ πολύ συγκινητικές ήταν οι στιγμές της αποφυλάκισης του.

«Είναι μέρα χαράς - Πρέπει αυτή η δικαστική σκευωρία να καταπέσει»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε αποκλειστικά στο OPEN λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του. «Είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα που επιτέλους έρχεται η λύτρωση. Βγαίνω από τη φυλακή, αλλά η δικαστική μου περιπέτεια θα συνεχιστεί. Πιστεύω ότι αυτή η σκευωρία και αδικία πρέπει να καταπέσει και θα κάνω όλες αυτές τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να δικαιωθώ», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε για την πρόταση της εισαγγελέως να μην αποφυλακιστεί «πολιτική ήταν η απόφαση της φυλάκισής μου, πολίτικη και η απόφαση της αποφυλάκισης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη απέχει πολύ από το να πούμε ότι είναι ανεξάρτητη στην Αλβανία» ενώ υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους της φυλάκισής του ήταν να μην συμμετάσχει στις εκλογές της Χειμάρρας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι, θα τους έχω για πάντα στο μυαλό μου και θα αγωνίζομαι για αυτούς έτσι ώστε να μπορούν τα πράγματα αυτονόητα για τον πολιτικό και πολιτισμένο κόσμο να ισχύουν και τους Χειμαρριώτες. Οι Χειμμαριώτες δεν είναι μόνοι τους, έχουν να στηριχτούν στην Ελληνική Κυβέρνηση, τον Έλληνα πρωθυπουργό, το σύνολο των ελληνικών κομμάτων και τον ελληνικό λαό. Έχουν να στηριχτούν για να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους» κατέληξε.

Νέα ΔημοκρατίαΑλβανίαευρωβουλευτήςΦρέντυ Μπελέρηςειδήσεις τώρα