Πολιτική|03.09.2024 12:52

Πολάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και μετά να με επαναφέρουν»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλο ένα 24ωρο, με τον Παύλο Πολάκη να αντιδρά σφοδρά στην ανακοίνωση επανένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος λέγοντας με δηκτικό τρόπο ότι «δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και μετά να με επαναφέρουν».

Ο βουλευτής Χανίων με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι όχι μόνο δεν πιάνει την χείρα φιλίας που του άπλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά αφήνει να εννοηθεί πως μόνο φιλική δεν θα είναι η στάση του απέναντι στους «προεδρικούς» της Κουμουνδούρου στην Κεντρική Επιτροπή. Ειδικότερα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις εξελίξεις, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από τη Βουλή, αρχικά είπε: «Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου».

«Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ», πρόσθεσε. Στο τέλος των δηλώσεών του φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μόνο «περασμένη και ξεχασμένη» δεν μπορεί να θεωρηθεί η διαγραφή του καθώς τόνισε: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

 

Στη σχετική του ανάρτηση, ο κ Πολάκης αναφέρει: Όπως είχα πει τη μέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, μόνο ο λαός διαγράφει , ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ! Όσα έχω πει για το πολίτικο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη ύπαρξης δυναμικής προγραμματικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που θα ρίξει το Μητσοτάκη, ισχύουν μέχρι κεραίας και θα τα πούμε αναλυτικά και θα κάνουμε ό,τι πρέπει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου !

Το τηλεφώνημα Παππά στον Πολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, πάντως, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επικοινώνησε με τον Παύλο Πολάκη λίγα λεπτά πριν στείλει την επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής με την οποία ζητούσε να επανενταχθεί ο βουλευτής Χανίων στην ομάδα του κόμματος. Το τηλεφώνημα κράτησε πολύ λίγο καθώς ο Παύλος Πολάκης φέρεται να απάντησε απλά «εντάξει». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό δεν προηγήθηκε επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη.

Νίκος Παππάς: «Η πολιτική κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα»

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παππάς επιχείρησε να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας πως: «Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν» και προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

Ο κ. Παππάς μίλησε επίσης για ξεκάθαρη απόφαση και έκανε λόγο για «ποινή» που υπέστη ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς.

Η επιστολή Παππά

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έστειλε νωρίτερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασσούλα, με την οποία ανακοινώνεται η επιστροφή του βουλευτή Χανίων στην ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολάκης είχε διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο, μετά το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού για τα σχόλια που έκανε ο κ. Πολάκης κατά της συνεργάτιδας του κ. Γεωργιάδη σε συνεδρίαση  της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ακολούθησε όμως η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. για όσα συνέβησαν αναφορικά με το Ινστιτούτο Prolepsis, με την ίδια να προχωρά σε αποστολή εξωδίκου προς τον κ. Πολάκη που την κατηγορούσε.  

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά και με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε βαθιά εμφυλιακό κλίμα, ο πρόεδρος του κόμματος εισηγείται την επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΟ και πλέον μένει να φανεί αν πρόκειται για μία απόδειξη συμφιλίωσης ανάμεσα στην «προεδρική» πλευρά του κόμματος και στον βουλευτή Χανίων ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΝίκος Παππάςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης