Πολιτική|07.09.2024 13:50

ΣΥΡΙΖΑ: Live η ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Newsroom

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σήμερα, Σάββατο (7/9).

Δείτε live την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη 

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και εξήγησε: «καλούμαστε είτε να γράψουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον για να απαλλάξουμε την χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή να συνεχίσουμε μία στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση που δεν αφορά την κοινωνία και πληγώνει την βάση του κόμματος».

Ακολούθως είπε ότι: «Δεν πρέπει να γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσο εμείς ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά καταστρέφεται η χώρα». Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας χαρακτηριστικά για "Δυστοπία Μητσοτάκη". Είπε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Στις πυρκαγιές της Αττικής είδαμε ένα κράτος σε διάλυση και μία αυτοχειροκτοτούμενη κυβέρνηση να τα ρίχνει τη ατομική ευθύνη. Μέσα στο καλοκαίρι η Τουρκία προχώρησε σε έμπρακτη αμφισβήτηση των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην Κάσο. Ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί πια μόνο με συνοδεία ΜΑΤ. Η Ελλάδα μαστίζεται από πολλαπλή κρίση, οικονομική, θεσμική, κοινωνική».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ εμείς η αξιωματική αντιπολίτευση και πέρυσι και εφέτος έπρεπε να πούμε στη ΝΔ "φύγετε" κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρο τους "φύγετε". Ζούμε αυτό που έχει πει ο Αντόνιο Γκράμσι «το παλιό έχει πεθάνει και το νέο ακόμη δεν έχει γεννηθεί. Η φύση του νέου είναι να γεννιέται. Η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη». Συνεχίζοντας για τα εσωκομματικά είπε: «Αν εξαιρέσουμε την "Ομπρέλα" που έκανε ζημιά στο κόμμα, ήθελα όλοι και όλες να πάμε μαζί, έδωσα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμη ότι προσπαθεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μία "αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία" και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει. Κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι «δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και τον κατηγορούν ότι θέλει να φτιάξει ΙΧ κόμμα». .

ΣΥΡΙΖΑΚεντρική Επιτροπήειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης