Πολιτική|07.09.2024 14:33

ΔΕΘ 2024 - Ζαχαράκη στην «Η»: Φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις για το δημογραφικό - Καλύτερη στόχευση του επιδόματος παιδιού

Newsroom

Στον «Παλμό της ΔΕΘ» μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο studio της «Ημερησίας» και τον Γιάννη Φώσκολο, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Το δημογραφικό θα βρίσκεται αναμφίβολα στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΕΘΟ, Όμηρο Τσάπαλο να αναφέρει νωρίτερα στην «Η» πως οι μεταρρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν για το δημογραφικό θα αποτελούν την έκπληξη της φετινής ΔΕΘ.

«Στόχος η ενίσχυση των οικογενειών όλων των μεγεθών»

Ερωτώμενη για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το δημογραφικό απάντησε ότι: «Θα είναι ένα μείγμα μέτρων για την ενίσχυση του δημογραφικού, που προέρχονται από μια μελέτη μηνών. Δεν έχουν τη μορφή πυροτεχνημάτων δεν είναι μια εξαγγελία που την επομένη εξαντλείται. Εντάσσεται σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση για τις οικογένειες όλων των μεγεθών, αλλά και μια ειδική μέριμνα για τρίτεκνες και πολύτεκνες».

Για το στεγαστικό και το επίδομα παιδιού 

Για το στεγαστικό επίδομα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν σημαντικές εξαγγελίες.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ενθάρρυνση των επιχειρήσεων που δίνουν κίνητρα έτσι ώστε αν έχεις οικογένεια να μπορείς π.χ. να έχεις ένα βρεφονηπιακό σταθμό. Επίσης, μίλησε για φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά τις παροχές τους στο πλαίσιο της οικογενειακής πολιτικής.

Αναφερόμενη στο επίδομα παιδιού, τόνισε ότι θα γίνει καλύτερη στόχευση, ώστε οι οικογένειες με παιδιά να έχουν ένα καλύτερο αποτύπωμα οικονομικό.

Δείτε όλη τη συνέντευξη της κ. Σοφίας Ζαχαράκη:

επίδομα παιδιούστέγασηΔΕΘΣόφια Ζαχαράκηειδήσεις τώραΔΕΘ 2024