Πολιτική|10.09.2024 10:44

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Ήταν ένας πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος - Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί για κουκούλες

Newsroom

Για έναν διχαστικό πρόεδρο που παρήγαγε παραπολιτική και εσωστρέφεια έκανε λόγο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τις τελευταίες εξελίξεις είπε «Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτές τις νέες συνθήκες και στο Συνέδριο και στην εκλογή νέου προέδρου έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο ήταν πρωτοφανή. Το κόμμα είναι Δημοκρατικό και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό αποδείχθηκε. Ή θα πηγαίναμε στη βάση ή η ΚΕ που διαφυλάττει τους κανόνες τους κόμματος, αυτά που έχουμε στο Καταστατικό, ψήφισε την πρόταση μομφής και αποτέλεσμα έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα διαδικασία».

«Η βάση θα αποφασίσει τι θα γίνει»

Ερωτώμενος για όσους λένε ότι ο Κασσελάκης είχε εκλεχθεί από χιλιάδες κόσμου της βάσης και καθαιρέθηκε είπε: «Στη Βουλή υπάρχει μια κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό και υπάρχει η διαδικασία της πρότασης μομφής.  Το ίδιο είναι και στα κόμματα, υπάρχει η Κεντρική Επιτροπή. Έτσι είναι οι κανόνες Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε «καλέσαμε τον πρώην πρόεδρο να πάει στη βάση, για ημέρες και απαντούσε όχι η ΚΕ να αποφασίσει. Άρα ο ίδιος ήθελε την ΚΕ, δηλαδή την θεωρούσε νομιμοποιημένη οπότε έγινε και το ίδιο που επιδίωξε να γίνει».

«Το καλύτερο ήταν να οδηγήσει ο Κασσελάκης το κόμμα σε εκλογές, από τη στιγμή που δεν το οδήγησε έγινε το επόμενο στάδιο. Δεν θα αποφασίσει κανένας τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση αποφασίζει, δεν θα αποφασίσει εγώ, η τα μέλη της Κ.Ε ή της ΠΓ αλλά οι χιλιάδες που θα έρθουν να ψηφίσουν» υπογράμμισε.

«Ήταν ένας πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος»

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν ήταν κακός πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε «Ο ίδιος παρήγαγε εσωστρέφεια, ήταν διχαστικός όλη την προηγούμενη περίοδο ακόμα και στην ΚΕ. Παρήγαγε παραπολιτική και εσωστρέφεια και αυτό κρίθηκε εν τέλει. Να σώσουμε ότι σώζεται πριν φτάσουμε σε μια κατάσταση που δεν έχει γυρισμό. Ήταν ένας πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος».

Ερωτώμενος για το ποια σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι ανέφερε «Σας είπα ήταν πολλά θέματα. Ήταν διχαστικός πρόεδρος, προσπάθησε να κάνει ένα αρχηγικό προσωπαγές κόμμα που δεν υπάρχει σε κανένα Δημοκρατικό κόμμα με αυτές τις λειτουργίες δια μέσου και του καταστατικού, στοχοποιούσε στην κοινωνία τα ίδια τα μέλη του κόμματός του με ειδικά βίντεο, ότι κυριάρχησε η εσωστρέφεια και η παραπολιτική αντί για την πολιτική. Αυτά κρίθηκαν και τώρα να καταθέσει υποψηφιότητα θα κριθεί και από τη βάση του κόμματος».

«Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί για κουκούλες»

Όσοι για τους χαρακτηρισμούς του Κασσελάκη περί κουκούλων στα μέλη της ΚΕ είπε: «Όταν χάνεις πρέπει να αποδέχεσαι τα αποτελέσματα. Εκεί αποδεικνύεις τον πολιτικό σου χαρακτήρα. Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί. Προχωράμε μπροστά και αυτό οφείλουμε να κάνουμε». 

«Ο στόχος οφείλει να είναι η ενότητα»

Στη συνέχεια είπε για την εκλογή νέου προέδρου πως «Όσο περισσότεροι υποψήφιοι, τόσο το καλύτερο» και εξήγησε «είναι θέμα αντιλήψεων όχι τάσεων. Είναι καλό να κατέβουν με πολιτικές πλατφόρμες να κινητοποιηθεί ο κόσμος. Ο κόσμος περιμένει λύσεις προοδευτικές λύσεις γιατί είναι απογοητευμένος και αυτόν τον κόσμο οφείλουμε να τον κινητοποιήσουμε. Δεν κάνουμε καλλιστεία, το θέμα είναι να παρουσιάσουν πλατφόρμες και να φέρουμε τον προοδευτικό κόσμο».

«Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανάκαμψη»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέληξε: «Εμένα με ενδιαφέρει πως θα κερδίσουμε τη ΝΔ την επόμενη ημέρα, και θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικές ευθύνες σε αυτό το ζήτημα. Η εκλογή της ηγεσίας θα παίξει αποφασιστικό ρόλο της νέας ηγεσίας για να μπορέσει να ανακάμψει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει στην πορεία συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Υπάρχει απόφαση της ΚΕ που λέει ότι πρέπει ο χώρος μας να πάρει πρωτοβουλίες για να υπάρξει εκλογική προοδευτική συμμαχία του ευρύτερου χώρου. Αυτά που δεν τα υποστήριξε δημόσιο ο ίδιος ο Κασσελάκης».

ΣΥΡΙΖΑΚεντρική ΕπιτροπήΘανάσης ΘεοχαρόπουλοςΣτέφανος Κασσελάκης