Πολιτική|11.09.2024 16:31

ΔΕΘ 2024 - Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ζωή Κωνσταντοπούλου (EUROKINISSI) gallery
Ζωή Κωνσταντοπούλου (EUROKINISSI) gallery
Ζωή Κωνσταντοπούλου (EUROKINISSI) gallery
Ζωή Κωνσταντοπούλου (EUROKINISSI) gallery
Ζωή Κωνσταντοπούλου (EUROKINISSI) gallery

Για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της Αριστεράς αναφέρθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» του συνεδριακού κέντρου, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

«Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση» τόνισε σχετικά, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να «στηριχθούν στο βράχο» του κόμματός της. Παράλληλα αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλη τη δράση της Πλεύσης Ελευθερίας κάνοντας έναν απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας στη Βουλή λέγοντας «μπορεί να είμαστε μικρή κοινοβουλευτική ομάδα, όμως βρίσκουμε μεγάλη δύναμη για την κοινωνία».

«Ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι δεν έχει αντιπολίτευση. Η αλήθεια είναι πως έχει αντιπολίτευση, ξέρει ποια είναι και την αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Αποφεύγει να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις μου και αποφεύγει να αντιπολιτευτεί μαζί μου, γιατί ξέρει ότι σε μια τέτοια ζωντανή αντιπαράθεση θα φανεί η κυβερνητική ένδεια που είναι ήδη αισθητή και ορατή στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς δίνουμε καθημερινή μάχη στη Βουλή», συμπλήρωσε η κ.Κωνσταντοπούλου και στάθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε η Πλεύση Ελευθερίας για πληθώρα ζητημάτων. «Ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει όλο αντιδράτε, γκρινιάζετε αλλά δεν ακούω προτάσεις. Να το κοιτάξει γιατί οι προτάσεις μας είναι πολλές», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να προστατευτούν οι καταναλωτές»

Ειδικότερα για την ακρίβεια απάντησε πως «δεν υπάρχει πολιτική βούληση να ελεγχθούν οι τιμές και να προστατευτούν οι καταναλωτές», ενώ επανέλαβε την πρόταση για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και είπε πως οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες δεν δαπανώνται προς όφελός τους.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα των αγιασμών στα σχολεία η κ.Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην παιδεία τόνισε: «Δεν ονειρευόμαστε σοβατίσματα όπως ο πρωθυπουργός, ονειρευόμαστε μυαλά ανοιχτά και ονειροπόλα, παιδεία ενισχυμένη, προϋπολογισμό αυξημένο».

«Η νόσος της καρεκλοκεντραυρίας και της εξουσιολαγνείας δεν μας έχει προσβάλει»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της Αριστεράς διευκρίνισε πως «δεν είμαστε ένα κίνημα που το απασχολεί η καρέκλα, η νόσος της καρεκλοκεντραυρίας και της εξουσιολαγνείας δεν μας έχει προσβάλει και ούτε πρόκειται, έχουμε ανοσία», προσθέτοντας πως «δεν θεωρούμε ότι η ελπίδα στη χώρα μπορεί να αναζωπυρωθεί με την αναβάπτιση προσώπων και κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και έχουν αποτύχει. Μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια ευρεία συσπείρωση δυνάμεων και προσωπικοτήτων που δεν έχουν μπει σε διαδικασίες διακυβέρνησης».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςοικονομίαΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση ΕλευθερίαςΔΕΘΠαιδείαειδήσειςειδήσεις τώραΔΕΘ 2024