Πολιτική|12.09.2024 06:45

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφυπνίσει τον εναπομείναντα μηχανισμό του θέλει ο Κασσελάκης - Επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση

Νίκος Σβέρκος

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Στέφανος Κασσελάκης ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στην πολιτική. Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται φέρεται να είχε σύσκεψη με συνεργάτες του, ζητώντας να επικοινωνήσουν με όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν τον ακολουθούν, προκειμένου να «αφυπνιστεί» και να λειτουργήσει ο μηχανισμός που θα τον στηρίξει στα επόμενα βήματά του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν φαίνεται να ξεκαθάρισε στους συνεργάτες του ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις του, εάν δηλαδή θα κατέλθει για υποψήφιος ή θα εξέλθει της Κουμουνδούρου προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Προς το παρόν επιθυμεί η όποια κίνησή του να έχει όσο δυνατόν τον μεγαλύτερο επικοινωνιακό αντίκτυπο, αλλά και να προλάβει «διαρροές» στελεχών στο στρατόπεδο Πολάκη, που εκ των πραγμάτων μοιάζει με συγκοινωνούν δοχείο με την δεξαμενή ψηφοφόρων του.

Την ίδια ώρα σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι σε κρυφή δημοσκόπηση ένα «κόμμα Κασσελάκη» λαμβάνει δυνητικά 5%, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει καλά καλά τρεις ημέρες από την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Από το περιβάλλον του πάντως ξεκαθαρίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εξαρτά τις επόμενες κινήσεις του από τα ευρήματα δημοσκοπήσεων.

Στάση αναμονής από τους δυνητικούς υποψηφίους

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε δέκα μέρες αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους όσοι και όσες επιθυμούν να κατέλθουν υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής ο Παύλος Πολάκης είναι ο μόνος από κορυφαία στελέχη που έχουν δηλώσει την υποψηφιότητά τους, ενώ διατεθειμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος έχει εμφανιστεί ο Απόστολος Γκλέτσος.

Οι υπόλοιποι δυνητικοί υποψήφιοι φαίνεται να μετρούν τις δυνάμεις τους στο παρασκήνιο. Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από κορυφαία στελέχη του κόμματος, ωστόσο φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα σε Συμπληγάδες: Αφενός οι «87» εξετάζουν σοβαρά να κατεβάσουν δικό τους πρόσωπο στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας, πέραν της Όλγας Γεροβασίλη που δεν έχει αποφασίσει εάν θα κάνει το βήμα να ζητήσει την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηματικό παραμένει στην στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Παππάς, ενώ η Ρένα Δούρου διαψεύδει σε συνομιλητές της πως έχει αποφασίσει να κινηθεί για την ηγεσία. Ο Νικόλας Φαραντούρης αναμένει να δει αν οι ισορροπίες που θα έχουν διαμορφωθεί το επόμενο δεκαήμερο θα τον ευνοούν ώστε να διεκδικήσει την προεδρία καταλαμβάνοντας ένα καλό ποσοστό.

Στη ΔΕΘ ο Παππάς χωρίς κεντρική ομιλία

Η Κουμουνδούρου βρίσκεται παράλληλα σε ρυθμούς ΔΕΘ, με τον Νίκο Παπά να τον εκπροσωπεί ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς κάποιος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το καθιερωμένο δεύτερο Σάββατο της Έκθεσης, ενώ ο Νίκος Παππάς αναμένεται να παρουσιάσει το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος το μεσημέρι του Σαββάτου σε συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους φορέων.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΝίκος ΠαππάςΌλγα ΓεροβασίληΡένα ΔούρουΑπόστολος ΓκλέτσοςΣωκράτης Φάμελλοςειδήσειςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης