Πολιτική|12.09.2024 10:50

Πέτρος Παππάς: Δεν θα έπρεπε να φύγει ο Κασσελάκης - Έγινε βίαιη ανατροπή του

Newsroom

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο Πέτρος Παππάς, τονίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ, ενώ μίλησε και για «βίαιη ανατροπή του». 

Ερωτώμενος αρχικά για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής, απάντησε πως «δεν το γνωρίζω, αυτό που γνωρίζω είναι πως έχουμε μπει σε μια περιδίνηση πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας περιττό, σε μια μακρά προεκλογική εκστρατεία 2,5 μηνών και αντί να προσεγγίσουμε και να διευρύνουμε τη βάση μας, κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα τα μέλη μας».

«Το έκτακτο συνέδριο αποφασίζει εάν ή όχι ισχύει η άρση εμπιστοσύνης στον πρόεδρο»

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε έναν κόσμο εξοργισμένο, που δεν πιστεύει στις διαδικασίες, που διαβάζει έγκυρους συνταγματολόγους, όπως τον κ. Κοντιάδη, ο οποίος λέει ότι δεν έγινε η διαδικασία όπως έπρεπε, ότι ο πρόεδρος χάνει την εμπιστοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής, πηγαίνει στο συνέδριο του κόμματος και αυτό κρίνει τις εξελίξεις και οδηγεί σε εκλογές. Οι εκλογές είναι η κάθαρση. Προφανές και δεν θα έπρεπε να φύγει ο κ. Κασσελάκης. Το καταστατικό είναι σαφές και απορώ γιατί χρειάστηκαν τόσες μέρες να το δει κάποιος. Το έκτακτο συνέδριο αποφασίζει εάν ή όχι ισχύει η άρση εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το ανώτατο όργανο κάθε κόμματος».

«Έγινε βίαιη ανατροπή του Κασσελάκη - Είναι ντροπιαστικό όλο αυτό» 

Σε ερώτηση εάν έγινε πραξικόπημα κατά του Κασσελάκη, ο κ. Παππάς σχολίασε «έγινε μια βίαιη ανατροπή του, μια βίαιη ανατροπή της βούλησης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Με σταματάει κόσμος και ρωτάει ‘’τι είναι αυτά που κάνετε; Είναι αυτή εικόνα σοβαρού κόμματος;’’».

«Είναι ντροπιαστικό όλο αυτό που συνέβη», επισήμανε, και τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ».

Όπως είπε, όλα αυτά τα κάνει «ένα στελεχιακό δυναμικό που δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί και τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και την βούληση που υπάρχει στους προοδευτικούς πολίτες μα συγκρατηθεί μια μεγάλη παράταξη».

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης