Πολιτική|12.09.2024 14:13

ΔΕΘ 2024 - Ανδρουλάκης: Θα υπηρετήσω τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία χωρίς εγχώρια ασανσέρ και συμφωνίες στο παρασκήνιο

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ένα κόμμα που είναι δεύτερο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο επόμενος του στόχος είναι να είναι πρώτο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, έθεσε το πλαίσιο με το οποίο διεκδικεί την ανανεώση της θητείας του. «Η στρατηγική δεν αλλάζει και αυτή η στρατηγική και η πολιτική και ηθική στάση κρίνεται στις 6 και 13 Οκτωβρίου», είπε και εξήγησε ότι θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, και σύγχρονη Αριστερά και μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

«Εγώ θα την υπηρετήσω, χωρίς τα εγχώρια ασανσέρ, τις ευκολίες συμφωνιών στο παρασκήνιο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πρώτο θέμα, ούτε δεύτερο στα δελτία. Δεν δώσαμε τους αγώνες μας με ούριο άνεμο. Ήταν αντίξοες οι συνθήκες. Μέρα-νύχτα Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Κασσελάκη, Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα τα μέσα για τα εσωτερικά μας παρά για το πρόγραμμά μας δυόμιση χρόνια. Νομίζω λοιπόν με αυτές τις συνθήκες πετύχαμε αρκετά, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, αλλά το ξαναλέω, με ήθος, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δεσμεύομαι ότι δεν θα απογοητεύσω καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα, αν μου δώσει τη δυνατότητα αυτά που είπα χθες, να γίνουν κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας. Γιατί είναι συγκεκριμένα, κοστολογημένα και δίκαια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι αν τον τιμήσει ο ελληνικός λαός, τότε η χώρα μας πραγματικά θα αλλάξει σελίδα. «Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας. Φαίνεται ότι πλέον είμαστε σε μια άλλη πορεία. Αν προχωρήσουμε με σοβαρότητα θα πετύχουμε τον στόχο που σας είπα», σημείωσε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές προκειμένου να «μην βυθιστούμε στην εσωστρέφεια».

«Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε οποιοσδήποτε άλλος δρόμος πλην μιας αυτόνομης πορείας θα ήταν δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ακολουθώ τον δρόμο του προσκηνίου, τον πολιτικό δρόμο. Ήρθαν πρόσωπα και από άλλους χώρους αυτά τα 2 χρόνια, συνεισέφεραν στην προσπάθειά μας. Αυτός είναι ο δρόμος αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα είναι δώρο στον κ. Μητσοτάκη. Ο λαός θέλει μια κεντροαριστερά σύγχρονη και αξιόπιστη, και όχι έναν συνονθύλευμα. Η μεγάλη κεντροαριστερά είναι σε πολλούς νομούς της Ελλάδας», είπε.

«Θα πάμε ενωτικά στις εκλογές»

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ξεκαθάρισε ότι η υποψηφιότητα Δούκα δεν πρόκειται να κολλήσει στα διαδικαστικά. «Όταν προέκυψε το θέμα ενός παλιού άρθρου που είναι στο καταστατικό είπα ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κανενός αποκλεισμού. Μου κάνει εντύπωση που επανέρχεται αυτό το θέμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρος ότι θα πάμε ενωτικά», σημείωσε.

Τέλος, σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια επισήμανε ότι στη δεύτερη αναθεωρητική Βουλή «θα συγγράψουμε μαζί το άρθρο για το τι διέπει τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά». Διευκρίνισε, όμως, ότι όλα όσα έγιναν ως τώρα ήταν μια κοροϊδία και θα αποκαλυφθεί, γιατί περνάει ο καιρός αλλά δεν ακούμε τις νέες συμπράξεις και τα νέα ιδρύματα που μας έλεγαν πως έρχονται στην Ελλάδα.

ΠΑΣΟΚΔΕΘειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΔΕΘ 2024