Πολιτική|12.09.2024 17:32

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία

Νίκος Σβέρκος

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εκτάκτως απόψε στις 20:00 (12/09) στην Κουμουνδούρου. Από την περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδονται αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος θα λάβει μέρος στην συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της Π.Γ. συνεκλήθη την ώρα που πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πως η αποπομπή του από την προεδρία ήταν αντικαταστατική. Αφορμή για τον ισχυρισμό αυτό έλαβαν από ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την οποία ανέπτυσσε το σχετικό σκεπτικό.

Η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί την νομιμότητα της αποπομπής του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο Κασσελάκη διαμήνυε με ποικίλους τρόπους σε κομβικά πρόσωπα της Κουμουνδούρου ότι επιθυμεί την επιστροφή του αποπεμφθέντος προέδρου στο γραφείο του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Π.Γ. ώστε να δοθεί οριστική πολιτική απάντηση από το κορυφαίο όργανο, πως όλες οι αποφάσεις και οι κινήσεις είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση της Κ.Ε. αναφερόταν σαφώς πως «σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται  έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου»

Ξεκαθαρίζει τις επόμενες κινήσεις ο Κασσελάκης

Πάντως σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο κ. Κασσελάκης ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις του, εάν δηλαδή θα κατέλθει για υποψήφιος ή θα αποχωρήσει μόνιμα από την Κουμουνδούρου για να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. 

Την ίδια ώρα σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι σε κρυφή δημοσκόπηση ένα «κόμμα Κασσελάκη» λαμβάνει δυνητικά 5% αλλά από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εξαρτά τις επόμενες κινήσεις του από τα ευρήματα δημοσκοπήσεων.

ΣΥΡΙΖΑσυνεδρίασηειδήσειςΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης