Πολιτική|13.09.2024 16:00

Πόλεμος για τα «κλειδιά» του ΣΥΡΙΖΑ: Πότε θα ανακοινώσει την υποφηφιότητα ο Κασσελάκης

Newsroom

Πολεμικό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν στην Κουμουνδούρου με αλληλοκατηγορίες και προπηλακισμούς σε μία σύγκρουση εκτός ορίων την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος και με τη «βούλα» της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Τα δύο θέματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν έντονα στελέχη της ΠΓ που έφτασαν στην Κουμουνδούρου στις 20:00 το βράδυ για τη συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN, υπάρχουν δύο θέματα στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο έχει να κάνει με το πολιτικό αποτέλεσμα που παρήγαγε η κεντρική επιτροπή υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής. Δυνάμει αυτού του αποτελέσματος η πολιτική γραμματεία επαναβεβαίωσε χθες ουσιαστικά ως απάντηση σε όσους αμφισβητούν την καθαίρεση Κασσελάκη και ότι η απόφαση είναι αυτή, το νόμιμο και ανώτατο όργανο που μπορεί να εκπροσωπήσει τη βούληση του κόμματος είναι ΚΕ και συνεπώς για την πολιτική γραμματεία που τρέχει και κατευθύνει το κόμμα μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές δεν υπάρχει θέμα μη καθαίρεσης ή επιστροφής του Στέφανου Κασσελάκη στα προηγούμενα καθήκοντά του.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχει και ένα νομικό ζήτημα που έχει να κάνει με το ποιος είναι υπεύθυνος για το κόμμα ποιος το εκπροσωπεί στις όποιες συναλλαγές του στις όποιες άλλες διαδικασίες χρειαστεί να εκπροσωπηθεί. Εκεί υπάρχει μία ερμηνεία του καταστατικού όπου ο διευθυντής του κόμματος πορεύεται με βάση την εξουσιοδότηση της πολιτικής γραμματείας.

Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική της εκλογικής αναμέτρησης που πλησιάζει αναμένεται να υπερκαλύψει τα πάντα.

Πότε θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης την υποωηφιότητα

Μέχρι τώρα έχουμε τον Παύλο Πολάκη που έχει εκφράσει την απόφασή του και τη βούλησή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο κ. Κασσελάκης που έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Ωστόσο, δεν αναμένουμε ανακοίνωση της απόφασης Κασσελάκη πριν την ολοκλήρωση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Δευτέρα και η Τρίτη είναι τα πιθανότερα 24ωρα που θα ανακοινώσει ο κ. Κασσελάκη ότι θα δώσει τον αγώνα του.

Μάλιστα είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να δούμε και άλλες νομαρχιακές επιτροπές εκεί όπου τουλάχιστον η πλειοψηφία είναι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, να εκφράζει την αντίθεσή της και τη διαφωνία της με όσα έχουν γίνει και από τη Δευτέρα και μετά θα αρχίσει να ανοίγει και άλλο η βεντάλια των υποψηφιοτήτων.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης