Πολιτική|14.09.2024 09:39

Οικονόμου: Σε καμία περίπτωση τα τρένα δεν ήταν στην ίδια γραμμή - Ο ένας σταθμάρχης έκανε λάθος

Newsroom

Παρέμβαση για το περιστατικό με το τρένο που προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα πραγματοποίησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου ο οποίος απάντησε και για το συμβάν με την παρ’ολίγον σύγκρουση των συρμών.

Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματίας από το ατύχημα με τα πεσμένα δέντρα, ενώ επισήμανε ότι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί όλοι σε λεωφορεία και πως θα υπάρξει καθυστέρηση στα δρομολόγια.

Τι είπε για την παρ’ολίγον σύγκρουση στον προαστιακό

Ερωτηθείς για το συμβάν με την παρ’ολίγον σύγκρουση στον προαστιακό σιδηρόδρομο, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση και σε καμία στιγμή οι δύο συρμοί δεν ήταν στην ίδια γραμμή απέναντι», ωστόσο όπως είπε στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μονή γραμμή.

Σημείωσε ότι «πρέπει να μην δίνουμε κακή εικόνα και λάθος εικόνα για το σιδηρόδρομο. Πρέπει η εικόνα να είναι ότι υπάρχει ασφάλεια».

Είπε επίσης ότι υπάρχουν τέσσερις παράγοντες, οι δύο σταθμάρχες και οι δύο μηχανοδηγοί. «Ο ένας σταθμάρχης του Μενιδίου που έδωσε την άδεια στο τρένο από το Κιάτο έκανε λάθος γι’ αυτό μπήκε σε διαθεσιμότητα και πάει στο πειθαρχικό. Ο σταθμάρχης των Αθηνών έχει προηγηθεί και έχει δώσει την άδεια στο μηχανοδηγό να φύγει το τρένο από την Αθήνα για να πάει προς Αγίους Αναργύρους, έχει μπει στη γραμμή, ξεκίνησε και ο άλλος και δεν μπήκε ευτυχώς γιατί λειτούργησε το σύστημα».