Πολιτική|16.09.2024 09:54

Βούλτεψη στο OPEN: Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα μεταναστών, όχι να κλείσει τα σύνορα

Newsroom

Για τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία κατά της μετανάστευσης αναφέρθηκε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας πως η χώρα κάνει μεγάλο λάθος και πρέπει να αλλάξει άλλα μέτρα αναφορικά με την μεταναστευτική της πολιτική, όπως η χορήγηση μεγάλων επιδομάτων και όχι να κλείσει τα σύνορά της.

Όπως αναφέρει αρχικά η κυρία Βούλτεψη: «Είναι ανάγκη η Γερμανία να καταλάβει, (και θα το καταλάβει στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), ότι δεν πρέπει να απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με την υπόλοιπη Ευρώπη και ιδίως τις γειτονικές της χώρες. Το ιστορικό της παρελθόν και το ιστορικό παρελθόν της Ευρώπης δεν επιτρέπει άλλη μια διαίρεση και διχασμό», είπε αρχικά και σημείωσε «πως είναι φάουλ να ξεκινήσεις την εφαρμογή ενός μέτρου με μια φυσική καταστροφή», αναφερόμενη στην κακοκαιρία Boris που σαρώνει τη χώρα.

«Να μειώσουν τα επιδόματα και να κάνουν πραγματική ένταξη»

Το πώς επηρεάζεται η Ελλάδα από την εφαρμογή των αντιμεταναστευτικών μέτρων, η υφυπουργός απάντησε «εμείς πολλά χρόνια τώρα λέμε στη Γερμανία πως δεν έχουμε εμείς το πρόβλημα, δεν είμαστε η χώρα τελικού προορισμού, είμαστε η χώρα διέλευσης. Γιατί με τα επιδόματα που δίνετε και με όλα όσα συμφωνείτε, με τα φιλομεταναστευτικά, για να κάνετε κυβερνήσεις, λόγω απλής αναλογικής, τους λέμε πως ο βασικός πόλος έλξης είστε εσείς με τα τεράστια επιδόματα. Δίνουν ιθαγένειες. Αυτοί όλοι που έχουν κάνει τα φονικά στη Γερμανία είναι ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσα στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είχε πάρει ιθαγένεια, ένας άλλος είχε γεννηθεί στην Αυστρία και είχε πάρει ιθαγένεια στη Γερμανία. Άρα τους λέμε να κάνουν δύο πράγματα. Να μειώσουν όλες αυτές τις παροχές και να κάνουν πραγματική ένταξη».

«Αφήνουν την ανατολική Γερμανία στα νύχια της ακροδεξιάς»

«Όταν παίρνεις τέτοια μέτρα, επειδή η δράση γεννά αντίδραση, δημιουργείται ένα θέμα και εκεί έχουν πάρα πολύ κόσμο και δεν ξέρεις ποιος θα ριζοσπαστικοποιηθεί και το δεύτερο είναι πως δίνεις επιχειρήματα στην ακροδεξιά να λέει ‘βλέπετε, στα λόγια μας ήρθαν. Αυτά που τους λέμε τόσο καιρό’», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «αφήνουν την ανατολική Γερμανία στα νύχια της ακροδεξιάς».

«Εμάς δεν μας συμφέρει ως Ελλάδα και ως νότο να επικρατήσει η ακροδεξιά στην Ευρώπη γιατί αυτοί έχουν χερσαία σύνορα και θα τα κλείσουν και εμείς έχουμε θαλάσσια και πού θα κάνουν τις απορρίψεις; Στις λέμβους που βουλιάζουν; Εμείς μόνο διασώσεις κάνουμε όταν βουλιάζουν οι λέμβοι. Θα κάνουμε αποτροπή, δεν θα σταματήσει, διαφορετικά θα είχαμε τεράστια νούμερα».

Η κυρία Βούλτεψη επισήμανε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα και στη Σύνοδο της ΕΕ. «Θα θέσουμε αυτό που τους λένε εδώ και καιρό. ‘’Πρέπει να αλλάξετε τους νόμους σας, να μην φτιάχνετε νόμους με βάση τους κυβερνητικούς συνασπισμούς σας, που μόλις σας πίεσαν οι Πράσινοι αναγνωρίσατε τους πάντες και δώσατε ιθαγένεια σε κάθε παιδί που γεννιέται στη Γερμανία’’», ανέφερε.

«Δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο η Γερμανία που ταΐζει τις ΜΚΟ»

Για τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα δια θαλάσσης, η κυρία Βούλτεψη συνέχισε λέγοντας πως «οι διακινητές έχουν αγοράσει ταχύπλοα, ακόμη και θαλαμηγούς και περνάνε από το Αιγαίο σε σημεία που δεν έχουν μια ακτογραμμή» και είναι πιο δύσκολη η φύλαξη.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και στις ΜΚΟ λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ταΐζει η Γερμανία όλες τις ΜΚΟ να μεταφέρουν κόσμο με δικά τους πλοία και με σημαίες γερμανικές ή άλλων χωρών και όταν τους λέμε ‘πρέπει να πάρετε και εσείς’ μας λένε ‘όχι, πρέπει να πάνε στο κοντινότερο λιμάνι’. Δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο».

μετανάστεςΓερμανίαμεταναστευτικόΣοφία Βούλτεψηειδήσεις τώρα