Πολιτική|16.09.2024 20:03

ΣΥΡΙΖΑ: Πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης - Μπορεί η ΠΓ να μπλοκάρει την υποψηφιότητά του;

Newsroom

Θέμα λίγων 24ωρων φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση της τελικής απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη για την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή ενδέχεται να γίνει πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενδεχομένως την Πέμπτη.

Το ενδεχόμενο διαγραφής Κασσελάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο OPEN, τα λεγόμενα της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Νοτοπούλου για ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Κασσελάκη είναι τροχιοδεικτικές βολές καθώς η πλευρά της νέας πλειοψηφίας δεν μπορεί να εκτιμήσει του πώς μπορεί να κινηθεί ο κύριος Κασσελάκης ο οποίος γενικώς είναι απρόβλεπτος τον τελευταίο χρόνο που έχει βρεθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει πάντα επικοινωνιακά να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του εσωκομματικούς και όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει βαδίσει λίγα βήματα στο δικαστικό επίπεδο αλλά και άλλα στελέχη κρατούν ανοιχτή την κουβέντα του καταστατικού ελέγχου γιατί ίσως πίσω από αυτό κρατούν εφεδρείες για να μην απαντήσουν ή να τοποθετηθούν στο πολιτικό ζήτημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό το διάστημα έχει μια ομάδα 10 έως 12 βουλευτών με τους οποίους συνομιλεί και υποστηρίζουν την ερμηνεία του καταστατικού που αναφέρει ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος μέχρι να εκλεγεί νέα ηγεσία από το συνέδριο.

Η καταγγελία Νοτοπούλου

Επιπλέον, στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα με το bullying που έθεσε η κ. Νοτοπούλου. Ωστόσο, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ζητά είτε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτές οι καταγγελίες γιατί σε αντίθετη περίπτωση εκλαμβάνονται ως προσπάθεια λάσπης εναντίον του με τη δημιουργία τίτλων.

Μπορεί να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη;

Την ίδια ώρα απαντούν σε όσους τον κατηγορούν για την άρση της εξουσιοδότησης και την ίδια ώρα τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να στραγγαλίσει το κόμμα αν και ο ίδιος έχει πει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για πληρωμές και μισθοδοσία.

Παράλληλα στην Πολιτική Γραμματεία ενδεχομένως θα συζητηθούν καταστατικές αλλαγές που θα αποφασίσει το συνέδριο και θα έχουμε μία πρώτη ένδειξη για το αν υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρει με κάποιο τρόπο η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι οι «87» αναζητούν το πρόσωπο εκείνο στο οποίο θα μπορέσουν να συμφωνήσουν για να είναι υποψήφιος.

ΣΥΡΙΖΑΚατερίνα Νοτοπούλουειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης