Πολιτική|23.09.2024 08:40

Σπίρτζης: Στο εκτελεστικό γραφείο ο Κασσελάκης έβριζε συντρόφους - Αν είχε αξιοπρέπεια δεν θα ήταν υποψήφιος

Newsroom

Σφοδρά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πως «αν υπάρχει εκ μέρος του το παραμικρό ψήγμα αξιοπρέπειας, δεν θα ήταν υποψήφιος», ενώ κατήγγειλε πως «στο εκτελεστικό γραφείο έβριζε συντρόφους», κάνοντας λόγο για φαινόμενα bullying και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με δικαιώνουν οι εξελίξεις»

Αρχικά, ανέφερε πως: «Με δικαιώνουν οι εξελίξεις αλλά το θέμα δεν είναι να δικαιώνομαι. Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να διαμαρτύρονται και να κάνουν αντιπολίτευση στην αθλιότητα που ζει η ελληνική κοινωνία οι βουλευτές της ΝΔ, να είμαστε στα πρόθυρα Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία να κλείνει τα σύνορα και η κυβέρνηση να μην διασφαλίζει τίποτα και έχουμε μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που ο ελληνικός λαός θέλει. Αυτό είναι το πρόβλημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Ο Κασσελάκης εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη - Προσπαθεί να τον μιμηθεί»

«Όταν ο πρόεδρος ενός κόμματος δημιουργεί συνεχώς θέματα εσωστρέφειας, είναι προφανές πως αντί να αναδεικνύονται οι θέσεις, να παράγονται νέες προτάσεις και να αναδεικνύεται και το αντιπολιτευτικό έργο, προσανατολίζεται η συζήτηση σε άλλα ζητήματα. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχει προσφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη», συνέχισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμη, σχολίασε πως «ζήσαμε ένα διάστημα όπου δεν υπήρχε επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο ο πρόεδρός του και μάλιστα όχι σε πολιτικά θέματα αλλά σε θέματα μόνο επικοινωνιακής τακτικής. Όλα ήταν διαμορφωμένα πάνω στη ζωή και τη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη, όχι σε πολιτικές προτάσεις», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «θέλει να μιμηθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές που έχει ο ίδιος απέναντι στο κόμμα που τον τίμησε να είναι πρόεδρος. Έχει μια στρατιά από επώνυμους στο διαδίκτυο, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφουν, ούτε με την λογική, τις αρχές του προοδευτικού κόσμου. Η διαφορά είναι πως ο Μητσοτάκης και η ΝΔ το έκανε στους πολιτικούς του αντιπάλους, εδώ γίνεται σε συντρόφους στο ίδιο κόμμα».

«Στο εκτελεστικό γραφείο ο Κασσελάκης έβριζε συντρόφους»

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίτζης κατήγγειλε πως ο κ. Κασσελάκης «πίεζε αφόρητα πολιτικά και βουλευτές και δημοσιογράφους και στην Πολιτική Γραμματεία, με εκφράσεις που δεν θυμίζουν πολιτικό. Υπήρξε εκτελεστικό γραφείο που τους έβρισε κιόλας». Σχολίασε επίσης πως δεν έχει διαψεύσει τις καταγγελίες για bullying που έκανε η κυρία Νοτοπούλου, ενώ είπε πως αντίστοιχες συμπεριφορές έχουν υπάρξει και «στον Χρήστο Γιαννούλη και τον Συμεών Κεδίκογλου, τα αποκάλυψαν, μίλησαν για αυτό. Δέχτηκαν τηλέφωνα, όχι μηνύματα».

«Δεν θα είμαι σε ένα κόμμα με πρόεδρο το Κασσελάκη»

«Αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανένα δημοκρατικό χώρο, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», τόνισε.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Σπίρτζης είπε πως «αν εκλεγεί, εγώ δεν θα είμαι σε ένα κόμμα που έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη. Αν και πιστεύω πως αν υπάρχει εκ μέρος του το παραμικρό ψήγμα αξιοπρέπειας, δεν θα ήταν υποψήφιος».

«Διακύβευμα των επόμενων μηνών είναι αν θα συγκροτηθεί ένας προοδευτικός πόλος»

«Η λύση είναι οποιοσδήποτε άλλος σε πρώτη φάση εκτός από τον Κασσελάκη. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν την παιδεία, την συγκρότηση, να λειτουργήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά συλλογικά, δημοκρατικά. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι αν θα συγκροτηθεί ένα προοδευτικός πόλος που θα προκύψει από την ενιαία έκφραση των προοδευτικών κομμάτων και από την συνεργασία τους. Βλέπω πως αυτό δεν είναι μακριά και θα γίνει. Και με τον Ανδρουλάκη πρόεδρο μπορεί να γίνει».

Για το πόθεν έσχες

Για το πόθεν έσχες είπε πως «αν κάποιος δεν θέλει να κατατεθεί, έχει κάτι να κρύψει. Είναι δυνατόν να κατεβαίνεις πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λες ότι δεν καταθέτεις το πόθεν έσχες σου; Κυνηγάει κάποιον πολιτικό αντίπαλο, όταν λέει κάποιος να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες σου, που είναι υπόχρεος έτσι και αλλιώς και θα δημοσιοποιηθεί;».

Τέλος, επισήμανε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανήκε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξένο σώμα». 

Χρήστος Σπίρτζηςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ