Πολιτική|05.10.2024 07:05

ΣΥΡΙΖΑ: Τεταμένα τα νεύρα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Βολές από το στρατόπεδο Κασσελάκη κατά πάντων

Νίκος Σβέρκος

Η ένταση καλά κρατεί στην Κουμουνδούρου και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής διεξάγεται στο κλίμα που δημιουργούν οι επιθέσεις του στρατοπέδου Κασσελάκη προς όλους τους αντιπάλους του. Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης αποτελεί η προετοιμασία για τα κείμενα που θα συζητηθούν στο έκτακτο συνέδριο, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει νέες επιθέσεις από τα στελέχη που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κακό κλίμα αποτυπώθηκε άλλωστε και από τη συνέντευξη που έδωσε χτες η Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΚΑΪ) κατά την οποία χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά άλλων στελεχών του κόμματος. «Το να τρίζει τα δόντια της μια ψευδεπίγραφη εξουσία, δεν προκαλεί τρόμο, αλλά καγχασμό» είπε η γραμματέας της Κ.Ο., ενώ εκτίμησε πως βρισκόμαστε στην τελευταία φάση του κύκλου ζωής ενός «στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος».

Τι καταλογίζει το στρατόπεδο Κασσελάκη στην πλειοψηφία της Κ.Ε.

Πέραν αυτών, το στρατόπεδο Κασσελάκη κατηγορεί όλες τις υπόλοιπες πλευρές πως προχωρούν σε απειλές διαγραφών όσων στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο, καθώς και για προσπάθεια να επιβληθεί λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, άλλωστε, αποχώρησαν από την συνεδρίαση της ΚΟΕΣ στα μέσα της εβδομάδας, ενώ αντίστοιχου τύπου διαμαρτυρία έκανε και η Θεοδώρα Τζάκρη επιτιθέμενη στα στελέχη που προΐστανται του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο στο επιτελείο Κασσελάκη συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει μια ακόμα «εντυπωσιακή» κίνηση. Συνεργάτες του πρώην προέδρου εισηγούνται να υπάρξουν συντονισμένες τοποθετήσεις στελεχών της ομάδας στη σημερινή συνεδρίαση, κατά τις οποίες θα καταγγέλλουν την πλειοψηφία του οργάνου για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Διακινούν μάλιστα το σενάριο πως οι «100» θα προτείνουν να αποσυνδεθεί η εκλογή της νέας Κ.Ε. από την εκλογή προέδρου, ώστε να διατηρηθούν οι ίδιοι συσχετισμοί και σε δεύτερο χρόνο να αποπεμφθεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ανάλογα με την πορεία των συζητήσεων, ακόμα και να αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα στελέχη από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κορυφώνοντας την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε νωπή άλλωστε η εικόνα μερικών δεκάδων στελεχών να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής πριν από δύο εβδομάδες.

Θολό το τοπίο για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Το τελευταίο διάστημα πάντως η προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη προς τους οπαδούς του να συμμετέχουν στις διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το προσεχές συνέδριο με στόχο «να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα», έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην Κουμουνδούρου.

Η συγκεκριμένη αποστροφή εύλογα συνδέεται με την υποχρέωση του κάθε επίδοξου υποψήφιου να καταθέσει το πόθεν έσχες του, το οποίο ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί. Το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είχε κυριαρχήσει πριν τις ευρωεκλογές στις πολιτικές συζητήσεις με τον τότε πρόεδρο να παρουσιάζει τελικά ένα φύλλο excel με αποσπασματικές πληροφορίες για την περιουσιακή του κατάσταση.

Η Θεοδώρα Τζάκρη θέλησε να διαψεύσει τα σχετικά σενάρια και είπε πως το πόθεν έσχες «το έχει καταθέσει ο άνθρωπος. Κάναμε ευρωεκλογές με το πόθεν έσχες το δημοσιευμένο από το Λευκό Πύργο. Το έχει καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το ίδιο πόθεν έσχες θα καταθέσει και στον iSyriza».

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα