Πολιτική|04.10.2024 21:59

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερή πρωτιά για ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για εκλογές ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στη δημοσκόπηση, στη δεύτερη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ. Στην τρίτη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ, για την τέταρτη, «κονταροχτυπιούνται» ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

 Τι απάντησαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν και για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου, των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, στην πρώτη θέση διατηρεί το προβάδισμα -καθώς και το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στη δεύτερη θέση, σχεδόν ίδια ποσοστά φαίνονται να συγκεντρώνουν, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι, το debate μεταξύ των έξι υποψήφιων προέδρων, επηρέασε ελάχιστα την αρχική επιλογή τους.

Δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του κόμματος στην πλειοψηφία τους δήλωσαν ότι, στις επικείμενες εκλογές, επιμένουν στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος, μάλιστα, προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο – παρότι, ακόμα, η διαδικασία δήλωσης υποψηφιοτήτων δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως προκύπτει, η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα είναι μεγάλη, αφού μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερο μέλλον.

Η πρόθεση ψήφου

Την πρωτιά -και με σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο- φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, δημοσκοπικά, φαίνεται να «καθιερώνεται» στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί στην Τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τέταρτη, ακολουθούν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό που θα επέτρεπε την είσοδό του στη Βουλή, ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το κόμμα Νίκη αλλά και το ΜέΡΑ 25 κινούνται στο όριο του 3%. 

Ελληνική ΛύσηΝέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΜέΡΑ 25Πλεύση ΕλευθερίαςΔημοσκόπηση PulseΣΥΡΙΖΑΝέα αριστεράΚΚΕειδήσεις τώρα