Πολιτική|06.10.2024 06:55

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η μάχη του πρώτου γύρου – Τα τελευταία μηνύματα των υποψήφιων αρχηγών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι θα είναι οι δύο, εκ των έξι διεκδικητών, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου.

Η διαδικασία

Δικαίωμα συμμετοχής στις κάλπες, έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών (Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα) ενώ το αντίτιμο έχει οριστεί στα 3 ευρώ. Τονίζεται ότι για να υπάρξει η σχετική ταυτοποίηση (και να μην μπορούν να διπλοψηφίσουν) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους για παράδειγμα αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης), τα οποία θα καταχωρίζονται στα τάμπλετ προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια.

Απαραίτητο είναι να δοθεί και ο ΑΜΚΑ του κάθε ψηφοφόρου, ο οποίος θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή. Τα πρόσωπα, δε, που θα ψηφίσουν στο πρώτο γύρο θα έχουν δικαίωμα ψήφου και στο δεύτερο γύρο, ενώ θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα 950 εκλογικά κέντρα που θα έχουν στηθεί σε όλη την επικράτεια.


Το μεγάλο στοίχημα - Τα μηνύματα των υποψήφιων

Το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η συμμετοχή. Στόχος είναι να ξεπεράσουν τους 270.000, που είχαν ψηφίσει το 2021 στις εσωκομματικές εκλογές, κάτι που δείξει την δυναμική του κόμματος. Βέβαια, αυτό αναμένεται να ωφελήσει συγκεκριμένους υποψήφιους έναντι άλλων, πχ την Άννα Διαμαντοπούλου, στη «μεγάλη εικόνα» ωστόσο θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το κόμμα να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις δυνάμεις του.

«Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αλλαγής, να δώσουμε δύναμη και να πάρουμε ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον κύκλο της επιβίωσης και να κάνουμε την υπέρβαση», τόνισε ο Χάρης Δούκας κλείνοντας τον προεκλογικό του αγώνα ενώ από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι σήμερα, όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται, πως η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας, στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα».

«Οι μάχες κερδίζονται από αυτούς που παλεύουν στα δύσκολα, από τους παρόντες και όχι τους απόντες. Και αυτό αφορά και το σήμερα αλλά και το πρόσφατο παρελθόν και τις δύσκολες μέρες του κινήματός μας. Σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε μια πολύ κρίσιμη μάχη: Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως ενός μεγάλου κινήματος που μπορεί να αποτελέσει την πειστική κυβερνητική πρόταση και εναλλακτική πρόταση στην διακυβέρνηση της Ν.Δ», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, για το πολιτικό σύστημα. Και η ευκαιρία αυτή περνάει από τη μεγάλη συμμετοχή. Καλώ όλους σας, φίλες και φίλους, μέλη, και όλους εσάς που θέλετε να αλλάξει κάτι στη χώρα στις κάλπες», προσέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης εκτίμησε ότι σήμερα θα μιλήσουν οι πολίτες, θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ!

Παύλος ΓερουλάνοςΆννα ΔιαμαντοπούλουΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Μιχάλης ΚατρίνηςΧάρης ΔούκαςΝάντια ΓιαννακοπούλουΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα