Πολιτική|08.10.2024 07:15

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η μάχη του επόμενου γύρου - Ο Δούκας «κοιτάζει» προς Γερουλάνο και ο Ανδρουλάκης έχει αέρα φαβορί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, την στιγμή που ο Χάρης Δούκας αναζητά μια μεγάλη ανατροπή. Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ως βασικό του στόχο να αποφύγει το μεγάλο λάθος την τελευταία εβδομάδα, γνωρίζοντας σαφώς ότι έχει το πάνω χέρι.

Άλλωστε, οι 10 μονάδες διαφορά με τον Χάρη Δούκα του δίνουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας ενώ υπέρ του λειτουργεί το γεγονός ότι κανένας  από τους υπόλοιπου υποψήφιους δεν έχει δώσει… γραμμή εναντίον του. Εξ ου κιόλας αποδέχτηκε το αίτημα του Χάρη Δούκα για τη διεξαγωγή debate (σήμερα αναμένεται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων), δεδομένου ότι θεωρεί πως υπερτερεί με βάση και το αποτέλεσμα του προηγούμενου debate.

Η κόντρα ξεκίνησε νωρίς

Η κόντρα, βέβαια, ανάμεσα στους δύο ξεκίνησε… νωρίς. Ήδη λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας, φράση στην οποία απάντησε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας, «επειδή είμαστε και οι δύο μηχανικοί ξέρουμε και καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι πολίτες ήρθαν στη διαδικασία, μας τίμησαν, επέλεξαν για τον πρώτο γύρο, θα επιλέξουν και στον δεύτερο. Από τη δική μου την πλευρά, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τους τιμώ όλους και μαζί θα προχωρήσουμε γιατί πια τα πράγματα έχουν πάρει μία σταθερά ανοδική τροχιά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στο OPEN, επέμεινε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα της αλλαγής της ηγεσίας είναι πανίσχυρο και παράλληλα έθεσε το εξής δίλημμα: «θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12-14% ή ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ που θα είναι η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας;».

Μάλιστα, προχώρησε σε μια επίθεση φιλίας προς τον Παύλο Γερουλάνο, λέγοντας με νόημα ότι τον εκτιμά βαθιά ενώ του έδωσε λευκή επιταγή σε ό,τι αφορά το ρόλο του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ: «Έχει δυνατό πρόγραμμα, το οποίο το δουλεύει 7 χρόνια και το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντική παρακαταθήκη. Ο ίδιος θα επιλέξει τον ρόλο του. Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί». Είναι προφανές ότι ο Χάρης Δούκας μέσω συμμαχιών με τους υπόλοιπους υποψήφιους θα επιδιώξει να κερδίσει, κάτι που βέβαια έκανε -με επιτυχία- κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών…

ειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Νάντια ΓιαννακοπούλουΆννα ΔιαμαντοπούλουΠαύλος ΓερουλάνοςΧάρης ΔούκαςΜιχάλης Κατρίνης