Πολιτική | 09.10.2024 22:53

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί ναυάγησε το ντιμπέιτ Ανδρουλάκη και Δούκα - Παρασκήνιο, διαρροές και «αλληλοκαρφώματα»

Newsroom

Δεν πρόκειται να διεξαχθεί τελικά το ντιμπέιτ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με τις δύο πλευρές να επιδίδονται να ανταλλάσσουν κατηγορίες αναφορικά με το ποιον βαραίνει η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

Έντονο παρασκήνιο

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Κάτια Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η πλευρά Δούκα είχε προτείνει να διεξαχθεί το ντιμπέιτ, είτε Πέμπτη, είτε Παρασκευή, είτε Σάββατο με την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη να απαντά αρνητικά. Τόνισαν από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη πως καταβλήθηκε προσπάθεια να αλλάξει η ημερομηνία της ομιλίας στη Θεσσαλονίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή, χωρίς να υπάρξει θετική κατάληξη.

«Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας», ανέφεραν από την πλευρά Ανδρουλάκη και κατέληξαν:

«Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Πυρά Δούκα κατά Ανδρουλάκη

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο  Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του  άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας κατηγορεί τον κ. Ανδρουλάκη πως «δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο» και πως «απέδειξε ότι «δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

 

Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate.

Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ.

Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του.

Απάντηση Ανδρουλάκη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε στον κ. Δούκα, τονίζοντας: «Σήμερα ο κ. Δούκας είχε δημοτικό συμβούλιο. Την Παρασκευή είχα την κεντρική μου ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου στον πρώτο γύρο δεν έκανα σχετική εκδήλωση γιατί είχαμε οργανώσει να γίνει μεθαύριο. Δεν μπορούσα να αναβάλω αυτή την ομιλία ή να την ακυρώσω. Αύριο Πέμπτη υπάρχει - ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας. Δεν υπήρχαν μέρες. Το θέμα είναι να κάνουμε ένα ντιμπέιτ ανάλογης επιτυχίας με το προηγούμενο. Έχετε δει παγκοσμίως να γίνεται ντιμπέιτ το Σάββατο ή Κυριακή πρωί όπως άκουσα να λέγεται με ένα σκωπτικό τρόπο που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε; Αυτοί οι λεονταρισμοί δεν βοηθούν. Εδώ έγινε μια προσπάθεια και πετύχαμε όλοι μαζί να γίνει ένα ντιμπέιτ αξιόπιστο και προγραμματικό, που το παρακολούθησαν μισό εκατομμύριο τηλεθεατές. Το να χρησιμοποιούμε αυτή την ιστορία μολονότι ξέρουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν για να κάνουμε ένα μπρα ντε φερ, προσωπικά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω κάνει έξι ντιμπέιτ στην πολιτική μου διαδρομή και δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο».

Δούκας: Ο Ανδρουλάκης δεν τήρησε τη δέσμευσή του

Απαντώντας εκ νέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Action24, ο κ. Δούκας κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη ότι δεν τήρησε τη δέσμευσή του: «Είχε δεσμευτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ντιμπέιτ για το δεύτερο γύρο αλλά δεν τηρήθηκε. Εμείς προτείναμε να μαγνητοσκοπηθεί και να μεταδοθεί σε ώρα αιχμής».

«Το 29% είναι χαμηλό πολύ και δεν προβληματίζει», είπε ακόμη σε ερώτηση αν τον ανησυχεί το ποσοστό που έλαβε ο κ. Ανδρουλάκης στον α΄γύρο των εκλογών. «Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανατροπής στα ποσοστά με τον κ. Ανδρουλάκη», πρόσθεσε.

«Αν φοβόμαστε με έναν ανθυποψήφιό μας, θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τον Μητσοτάκη, διερωτήθηκε και παρότρυνε: Θέλει τόλμη, θέλει αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

«Έλεγαν ότι θα συριζοποιήσω το ΠΑΣΟΚ αλλά είδαμε στα ψηφοδέλτια υποψηφίους από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι υποψήφιοι ήθελαν αλλαγή ηγεσίας», τόνισε σε αλλά μέρος της συνέντευξής του, ενώ μιλώντας για τη στάση των συνυποψηφίων του Παύλου Γερουλάκου και Άννα Διαμαντοπούλου στο β΄γύρο των εκλογών είπε: «Θα ήθελα μια καθαρή θέση αλλά δεν το απαιτώ γιατί ο καθένας έχει μια μακρά πορεία. Είναι άξια στελέχη και μπορούν να προσφέρουν έργο και πρέπει».

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΧάρης ΔούκαςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024ντιμπέιτΝίκος Ανδρουλάκης