Πολιτική|11.10.2024 16:39

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ εν μέσω αναταράξεων - Απών ο Πολάκης

Newsroom

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εν μέσω αναταράξεων και πόλωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση, μέσα σε μία εβδομάδα, που πραγματοποιείται με θέμα το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη.

Στη συνεδρίαση βρίσκονται η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ απουσιάζει ο Παύλος Πολάκης.

Τζάκρη... κατά πάντων

Η Θεοδώρα Τζάκρη έθεσε στο στόχαστρό της και όσα στελέχη δεν ανήκουν στους «100».

«Η ομάδα των οκτώ έχει συμπληρωθεί από τη Σβίγκου, την Κουβέλη, την Μπελώνη, τον Παππά, την Ξενογιαννακοπούλου» είπε χαρακτηριστικά, σηματοδοτώντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει απέναντί του ακόμα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διασπαστική κίνηση» η δράση Κασσελάκη, λέει η Γεροβασίλη

Την άποψη ότι η αντίδραση με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την παρέμβασή της στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο και ότι εξακολουθεί να λέει πως είναι πρόεδρος, κάτι που, όπως είπε, δείχνει πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος.

Αναφερόμενη στη χτεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε ότι μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος και ότι ο μη σεβασμός του πολιτεύματος αποτελεί λόγο αποκλεισμού του κόμματος από εθνικές εκλογές.

Χαρακτήρισε, δε, τη δράση του κ. Κασσελάκη διασπαστική κίνηση, σε αντίθεση με την αντίδραση του κόμματος απέναντι σ' αυτή.

Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο Σάββατο, αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος Παυσανία Παπαγεωργίου το κείμενο της απόφασης της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας θα επαναλαμβάνει τον οδικό χάρτη που έχει αποφασιστεί για το Συνέδριο, την εκλογή των συνέδρων και την εκλογή αρχηγού.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος».

Αμετακίνητος ο Κασσελάκης για το εξώδικο

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει το «σήμα» πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και να αποσύρει το εξώδικο που έστειλε προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. Προσήλθε στην Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός πως η συνάντηση των πέντε υποψηφίων δεν επρόκειτο να λάβει χώρα, και σε δηλώσεις του ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως οι παραλήπτες του εξωδίκου έχουν ικανοποιήσει όλα του τα αιτήματα πλην της έρευνας για την «διαρροή» του πόθεν έσχες του.

Παράλληλα, επανέλαβε πως επιθυμεί να διεξαχθεί έρευνα στα όργανα, επιβεβαιώνοντας προφανώς πως δεν αποσύρει το εξώδικό του. Έτσι το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής παραμένει στη θέση του και όλα τα ενδεχόμενα για την απάντηση του οργάνου παραμένουν ανοικτά.

Μια πρόγευση των όσων συμβούν θα υπάρξει σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το όργανο θα προετοιμάσει τα όσα συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις όσων στελεχών μιλούν ακόμα και για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και αυτή της Θεοδώρας Τζάκρη που στέκεται στο πλευρό του πρώην προέδρου.

εξώδικοΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος Κασσελάκης