Πολιτική|11.10.2024 21:01

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία οι δύο «μονομάχοι» - Τα διλήμματα πριν την κάλπη

Newsroom

Στο νήμα της προεκλογικής κούρσας οι δύο «μονομάχοι» του ΠΑΣΟΚ θέτουν πιο εμφατικά το δίλημμα της κάλπης, στοχεύοντας στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων από τη δεξαμενή των 303.000 μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Δούκας: «Στασιμότητα ή αλλαγή;»

Μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, Ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι, «το αίτημα της αλλαγής, που βεβαίως σημαίνει αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή συνολικά της λειτουργίας του κόμματος για να ξαναγίνει κίνημα, είναι πανίσχυρο. Πολλοί άνθρωποι ψήφισαν άλλους συνυποψηφίους μου και έχουν και επιφυλάξεις όσον αφορά τη δικιά μου υποψηφιότητα. Όμως τώρα είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Κι είναι βασικό το ερώτημα: στασιμότητα ή αλλαγή; Θέλω να πω στους 300.000 να στηρίξουν ξανά τη διαδικασία και πως πρέπει να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Θέλουμε αμφίπλευρη διεύρυνση αλλά, ταυτόχρονα, και πολιτική αυτονομία».

Ανδρουλάκης: «Είχα ισχυρή πολιτική αυτονομία από κάθε είδους εξάρτηση»

Από πλευράς του, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «τι δεσμεύτηκα στον κόσμου του ΠΑΣΟΚ το ΄21; Ενότητα, ανανέωση, πολιτική αυτονομία. Είχα ισχυρή πολιτική αυτονομία από κάθε είδους εξάρτηση.Δεν έχω εξαρτήσεις και το αποδεικνύει η πολιτική μου πορεία. Είχαμε ανανέωση; Παντού νέοι άνθρωποι- αυτοδιοίκηση, Βουλή, κόμμα. Είχαμε ενότητα; Ας δουν, λοιπόν, οι 300.000 ψηφοφόροι μας που τους καλώ ξανά να΄ρθουν την Κυριακή να μας θυμίσουν την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Πετύχαμε πολλά, τα δύσκολα είναι πίσω μας, τα καλύτερα μπροστά μας».

Ξετυλίγοντας το σχέδιο τους που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία, οι δύο υποψήφιοι δεσμεύονται ότι θα αξιοποιήσουν Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου την επομένη των εκλογών. «Θα φτιάξω μία ομάδα κρούσης, ένα πολιτικό κέντρο το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Θέλω να είναι όλοι οι συνυποψήφιοί μου και να συναποφασίζουμε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις στην κοινωνία. Αυτή είναι η δύναμή μας. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, ρεύματα και τάσεις. Στο δικό μου μοντέλο διακυβέρνησης, η πρότασή μου είναι ότι, το “ενός ανδρός αρχή” τελείωσε. Και ότι το “εμείς” κάνει τη διαφορά», είπε ο Χάρης Δούκας στο OPEN.

Ό Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως, «αυτή η διαδικασία έχει αναδείξει σημαντικά πρόσωπα, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Έχουμε εξαιρετικούς βουλευτές, έχουμε εξαιρετικά στελέχη. Εγώ θα εντείνω ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να βρω ακόμα περισσότερους ανθρώπους από την κοινωνία. Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία και door to door δουλειά, ειδικά στα αστικά κέντρα».

Την Κυριακή οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ενώ δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Άννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Νάντια ΓιαννακοπούλουΜιχάλης ΚατρίνηςΧάρης ΔούκαςΠαύλος Γερουλάνος