Πολιτική|18.10.2024 07:35

ΠΑΣΟΚ: Ενίσχυση και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες από τον Ανδρουλάκη - Ποιες οι αλλαγές που ετοιμάζει

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε δεσμευτεί ότι θα διορθώσει τα λάθη του. Κυρίως είχε κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του πως είχε δημιουργήσει μια «κλειστή ομάδα» από στελέχη τα οποία εμπιστευόταν, αφήνοντας πρόσωπα με εμπειρία στον… πάγκο. Αυτό επιχειρεί, πλέον, να διορθώσει, αξιοποιώντας τόσο τη νέα γενιά όσο και την παλαιά φρουρά. Οι περισσότερες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς επίσης και στον πρωϊνό καφέ.

Οι νέες θέσεις και τα ονόματα

Η Ευαγγελία Λιακούλη πιθανότατα θα παραχωρήσει τη θέση του γραμματέα της ΚΟ στην Μιλένα Αποστολάκη ενώ οι Παναγιώτης Δουδωνής και Παύλος Χρηστίδης, μαζί με τον Δημήτρη Μάντζο θα αναβάλουν χρέη κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Αλλαγές θα υπάρξουν και στη σκιώδη κυβέρνηση, όπου εκεί θα παραμείνει ο Παύλος Γερουλάνος ως υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης ενώ δεν αποκλείεται ρόλο να αναλάβει και η Άννα Διαμαντοπούλου (στο Πολιτικό Γραφείο) καθώς επίσης ενδεχομένως και ο Μιχάλης Κατρίνης. Την ίδια ώρα, η σύνθεση του πρωινού καφέ θα αλλάξει, με περισσότερα πρόσωπα να συμμετέχουν, προσφέροντας την εμπειρία τους αλλά και μια διαφορετική ματιά. Ο Χάρης Δούκας, προς ώρας, πιθανότατα δεν αναλάβει κάποιο ρόλο, παραμένοντας μόνο στο θώκο του δημάρχου Αθηναίων. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα έχει αυξημένες ευθύνες, πιθανών ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού. Οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν αρκετά σύντομα και πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, σημαντικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας ήδη τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των Σπαρτιατών. «Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους "Σπαρτιάτες" καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι "Σπαρτιάτες" να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο», υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σχετική τροπολογία που υπεγράφη από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να σημειωθεί ότι αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό να γίνει μια σημαντική προσπάθεια στη Βουλή, δεδομένου ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρή περιδίνηση και το ΠΑΣΟΚ θέλει να αναλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΠαύλος Γερουλάνοςειδήσεις τώραΆννα ΔιαμαντοπούλουΜιχάλης Κατρίνης