Πολιτική | 21.10.2024 14:12

Μαρινάκης για ραντεβού Γεραπετρίτη - Φιντάν: «Περιμένουμε καλή έκβαση, όχι θεαματική»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τις προσδοκίες από το επικείμενο ραντεβού Φιντάν-Γεραπετρίτη επιχείρησε να ρίξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν έχει νόημα να είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι, σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε αφελείς όταν υπερασπιζόμαστε τον διάλογο. Αυτός δεν σημαίνει ούτε υποχώρηση ούτε αφέλεια. Πρέπει να συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές το αντικείμενο, για εμάς είναι ένα και μόνο, ο προσδιορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να μπει στο τραπέζι. Επειδή η αξιοπιστία αποτυπώνεται από τις πράξεις και όχι από λόγια, αυτά που για άλλες χώρες, πολύ πιο ισχυρές, είναι ζητούμενα για την αμυντική της θωράκιση, για την Ελλάδα είναι δεδομένα. Περιμένουμε καλή έκβαση μετά από κάθε συζήτηση, όχι θεαματική», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση από τις εθνικές θέσεις»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκεται να υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τις πάγιες εθνικές θέσεις. «Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες απάντησε με απόλυτη σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να αφήσει περιθώριο παρερμηνειών. Έβαλε το πλαίσιο για το πού ήταν η Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια και που είναι σήμερα. Δεν υπάρχει ζήτημα εξηγήσεων από τον πρωθυπουργό στον κ Σαμαρά», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, σχολίασε και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καλώντας τη Χαριλάου Τρικούπη να συνεναίσει στα σχέδια νόμου που συμφωνεί. «Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, ξεκινώντας αύριο με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι και τον Προϋπολογισμό, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για συναινέσεις», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε δε ότι την Τετάρτη, που θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Πολιτική Προστασία, «θα είναι η πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού μετά την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη. Έχουν βρεθεί ξανά στη Βουλή, δεν θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πεδίο για έντονη αντιπαράθεση». Για το ραντεβού ΜητσοτάκηΑνδρουλάκη, είπε ότι «εκκρεμεί μια πρωτοβουλία από συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη για τη συνάντηση. Τεχνικό είναι το θέμα οριστικοποίησής της», υπογράμμισε.

ειδήσειςΠαύλος ΜαρινάκηςΧακάν ΦιντάνΓιώργος Γεραπετρίτηςειδήσεις τώρα