Πολιτική | 24.10.2024 16:43

Λοβέρδος για Novartis: «Η Δικαιοσύνη έλαμψε»

Newsroom

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της αρμόδιας εισαγγελίας, για την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη», ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την ικανοποίησή του, μέσω μία ανάρτησης στα social media.

«Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας»

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας», έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο προφίλ του στο Χ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην υπουργός, μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που είχαν κατονομαστεί ως αποδέκτες δώρων από τη Novartis. 

Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί ως προς τα πολιτικά πρόσωπα καθώς, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, σε βάρος των κατονομαζόμενων δεν έχουν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει αίτηση με την οποία ζητούσε τον αποχαρακτηρισμό τους, ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση της έγκλησής του εναντίον τους, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

σκάνδαλοΜάξιμος Σαράφηςδωροδοκίασκάνδαλο NovartisNovartisΆδωνις ΓεωργιάδηςΑικατερίνη ΚελέσηΔικαιοσύνηΑνδρέας Λοβέρδοςειδήσεις τώραΑντώνης Σαμαράςπροστατευόμενοι μάρτυρες