Πολιτική|02.05.2019 09:00

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τη Νέα Δηµοκρατία για... αντιγραφή

Φώφη Γιωτάκη

Την τακτική της Νέας Δηµοκρατίας να «µηρυκάζει προτάσεις του ΚΙΝΑΛ και να τις παρουσιάζει στη συνέχεια ως δικές της» στηλιτεύει η Χαριλάου Τρικούπη µε αφορµή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει αίτηµα στη Βουλή για την αποτροπή της µείωσης του αφορολόγητου.

«Προς κ. Μητσοτάκη ενταύθα: Οταν τον Φεβρουάριο καταθέσαµε πρόταση νόµου για την κατάργηση του αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα. Την Πρωτοµαγιά το θυµηθήκατε. Σας τη στέλνουµε για να πάρετε µια ιδέα» τονίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της Ν∆. Και συµπληρώνουν: «Με την ευκαιρία, επειδή τα θέµατα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεσή σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεµβάσεις µας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και µελλοντικά µπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας. Αλλωστε, το έχετε κάνει πολλές φορές, δεν µας εκπλήσσει».

Με αφορµή, µάλιστα, την Πρωτοµαγιά, η Φώφη Γεννηµατά σπεύδει να επισηµάνει ότι το Κίνηµα Αλλαγής και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διαφωνούν και µάχονται ενάντια στις πολιτικές της ∆εξιάς και στη διαρκή λιτότητα που απειλούν να διαλύσουν την Ευρώπη. «Λέµε “ναι” σε έναν άλλο δρόµο µε ισχυρό κοινωνικό κράτος και σταθερές ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Σε πλήρη αντίθεση µε την πολιτική που εφαρµόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, την πολιτική της υπερφορολόγησης της µεσαίας τάξης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Για τη δηµιουργία υπερπλεονασµάτων και τη διανοµή επιδοµάτων που κρατούν τους πολίτες οµήρους µέσα στη φτώχεια» υπογραµµίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προτάσσοντας την ανάγκη εφαρµογής του «Σχεδίου Ελλάδα».

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ