Πολιτική | 03.05.2019 15:35

Ψωμιάδης: Η ΝΔ μου πρότεινε να κατέβω βουλευτής για να αποσυρθώ από το δήμο

Τίμος Φακαλής

«Πριν δύο μήνες δέχτηκα επίσημα κρούση από συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μου πρότεινε να κατέβω βουλευτής με αντάλλαγμα να τα παρατήσω όλα και να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το δήμο Θεσσαλονίκης» είπε στο ethnos.gr o Παναγιώτης Ψωμιάδης με αφορμή την υποψηφιότητά του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και πρόσθεσε: «Ήμουν αρνητικός γιατί από την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έφυγα ποτέ. Στις τελευταίες εκλογές με ψήφισε το 53% του λαού της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου δέκα χρόνια στη νομαρχία και στην περιφέρεια επιτελέσαμε ένα τεράστιο έργο, ένα έργο όμοιό του δεν έχει να επιδείξει κανείς  στον ελλαδικό χώρο».

Όπως εξήγησε ο ίδιος η πρόταση έγινε σε μία περίοδο που τα δημοσκοπικά ευρήματα έδιναν μεγάλα ποσοστά στην υποψηφιότητά του. «Ζήτησα ραντεβού δύο φορές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν με δέχτηκε ποτέ. Αυτά είναι λάθη» είπε ο κ. Ψωμιάδης.  Αναφερόμενος στην πολυδιάσπαση που παρατηρείται στο χώρο της κεντροδεξιάς και ειδικότερα στις πολλές υποψηφιότητες που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι «δεν μπορεί να τα παρακολουθεί όλα ο πρόεδρος της ΝΔ. Για την πολυδιάσπαση φταίνε οι ιμιτασιόν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι περιφερόμενοι μάγοι οι οποίοι όλα τα ξέρουν  και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παράταξη τα τελευταία χρόνια». 

«Χαβαλέ η διοίκηση Μπουτάρη»

Σύμφωνα με το ίδιο «τα πίσω μπρος με τις υποψηφιότητες Πάρη Μπίλλια, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και αργότερα Νίκου Ταχιάου οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα. Δυστυχώς η δεξαμενή της ΝΔ θα μοιραστεί σε 6-7 υποψηφίους. Άλλοι θα πάρουν μεγάλο ποσοστό και άλλοι μικρότερο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εκτιμώ ότι το ελέγχω εγώ. Ο λαός της Θεσσαλονίκης θέλει ένα δήμαρχο πατριώτη και όχι ένα κομισάριο των πολιτικών κομμάτων» 

Συγκρίνοντας το έργο που αφήνει ο Γιάννης Μπουτάρης σε σχέση με αυτό που άφησε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην πόλη τόνισε σκωπτικά ότι «η νύχτα με τη μέρα δεν μπορούν να συγκριθούν. Προκαλώ τον Μπουτάρη σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ για να μου δείξει ένα έργο που άφησε στην πόλη. Η διοίκηση Μπουτάρη ήταν μια διοίκηση χαβαλέ» είπε. 

Πρόσθεσε, ωστόσο, «ό,τι καλό αφήνει ο Μπουτάρης θα το συνεχίσουμε όπως και στη νομαρχία υπήρχε ένας πολύ καλός νομάρχης του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Παπαδόπουλος πατήσαμε σε δικά του έργα και ανοίξαμε νέα μονοπάτια. ’Ετσι και τώρα. Κάνει ωραία ανοίγματα με την Τουρκία όπως κάναμε και εμείς, αλλά το θέμα είναι πότε θα ξαναφέρουμε τους Ρώσους, να φέρουμε Αμερικάνους, Γερμανούς, ποιοτικό τουρισμό. Δεν νοείται να κάνεις τουρισμό με τα Σκόπια».

Στις προτεραιότητές του την επόμενη μέρα των εκλογών είναι  η επίλυση του θέματος της καθαριότητας, του κυκλοφοριακού, της δημιουργίας μιας πόλης πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινης υπογραμμίζοντας ότι η  πλατεία Αριστοτέλους πρέπει να πάψει να είναι Ομόνοια. Στα σχέδιά του για την πόλη είναι και η επέκταση της παλιάς παραλίας, η δημιουργία ενός πάρκινγκ κάτω από αυτήν και  η ένωσή της με τη νέα.  Παράλληλα, όπως είπε αυτό που πρέπει να αλλάξει στην πόλη  είναι ότι «είμαστε μια διχασμένη κοινωνία και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα»

«Δεν συνεργάζομαι με Ταχιάο»

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών τόνισε ότι θα συνεργαστεί με όσους είναι κοντά στην δικιά του ιδεολογία και όχι μ’ αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί εθνικοί προδότες ή μιλούν για διπλή ονομασία.  «Ο κ. Ταχιάος μιλά για διπλή ονομασία ενώ προανήγγειλε ότι θα διοργανώσει Gay Pride. Είναι δυνατόν να επιστρέψω να κάνουν παρέλαση ξεβράκωτοι παρέλαση μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας;  Είναι δυνατόν;» κατέληξε.

Δημοτικές εκλογέςΠαναγιώτης ΨωμιάδηςΝέα Δημοκρατίαδήμος Θεσσαλονίκης