Πολιτική|31.05.2019 08:50

Δημοτικές εκλογές: Το στοίχηµα του Μητσοτάκη να «πάρει» το Αιγάλεω

Newsroom

Εκεί είναι δήµαρχος ο Δηµήτρης Μπίρµπας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής του παράταξης στην Κεντρική Ενωση Δήµων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο οποίος θα παλέψει µεθαύριο µε τον εκλεκτό της ΝΔ Γιάννη Γκίκα.

Οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν στον δεύτερο γύρο και το 2014, µε νικητή τότε τον ∆. Μπίρµπα. Στη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως προσωπικό του στοίχηµα να είναι πρώτη η ΝΔ και στη Δυτική Αθήνα στις 7 Ιουλίου.

«Το πρώτο βήµα για τη µεγάλη πολιτική αλλαγή έγινε ήδη την προηγούµενη Κυριακή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Το δεύτερο µεγάλο βήµα για την πολιτική αλλαγή θα έρθει την Κυριακή που µας έρχεται, εκλέγοντας τον Γιάννη Γκίκα δήµαρχο στο Αιγάλεω και τον Γιώργο Πατούλη περιφερειάρχη Αττικής».

Υπενθυµίζεται ότι ανάλογες µάχες µε εκείνη για τον Δήµο Αιγάλεω, απέναντι σε δηµάρχους-αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνονται και στους δήµους Αγίας Παρασκευής (ο Βασίλης Ζορµπάς αντιµάχεται τον Γιάννη Σταθόπουλο), Ζωγράφου (Βασίλης Θώδας εναντίον Τίνας Καφατσάκη), Χαλανδρίου (Γ. Κουράσης εναντίον Σ. Ρούσσου), Περάµατος (Ι. Λαγουδάκος εναντίον Ι. Λαγουδάκη), Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Π. ∆ιαλινάκης εναντίον Χρ. Βρεττάκου) και Βύρωνα (Χρ. Γώγος εναντίον Γρ. Κατωπόδη).

ΑιγάλεωΔημοτικές εκλογέςεκλογές 2019Νέα Δημοκρατία