Πολιτική | 31.05.2019 21:01

Υπουργικό Συμβούλιο: Παρασκήνιο και ενστάσεις από Σταθάκη, Βίτσα, Πιτσιόρλα

Newsroom

Κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου τα μέλη βρέθηκαν αντιμέτωπα με ένα κοινό δίλλημα. Αν δηλαδή για την θέση του Εισαγγελέα θα επέλεγαν τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη ή την κυρία Κοκοτίνη (η οποία ήταν και η τελική επιλογή).

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV τρία στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται ότι είχαν αρχικά ενδοιασμούς και ενδεχόμενως να προτιμούσαν την επιλογή του κυρίου Βουρλιώτη, ωστόσο στο τέλος του συμβουλίου, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Τα στελέχη που ήταν υπέρ μιας άλλης λύσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γιώργος Σταθάκης αλλά και ο Δημήτρης Βίτσας. Κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου τα μέλη βρέθηκαν αντιμέτωπα με ένα κοινό δίλημμα. Αν δηλαδή για την θέση του Εισαγγελέα θα επέλεγαν τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη ή την κυρία Κοκοτίνη (η οποία ήταν και η τελική επιλογή).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Πιτσιόρλας είχε καταρχήν μια διαφωνία για το αν έπρεπε τώρα η κυβέρνηση να κάνει αυτή την κίνηση, αναφέροντας πως «αφού προσχωρήσαμε ίσως θα πρέπει να πάμε σε επιλογές με την μικρότερη “φασαρία”».

Από την πλευρά του και ο Γιώργος Σταθάκης, εξέφρασε διαφωνίες, υποστηρίζοντας πως και για λόγους ισορροπίας θα μπορούσε να ήταν η εναλλακτική επιλογή ο κ. Βουρλιώτης λόγω της στάσης του με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τέλος και ο Δημήτρης Βίτσας στάθηκε στην χρονική συγκυρία στην προεκλογική περίοδο, θέλοντας η επιλογή της κυβέρνησης να είναι ήπια και να μην προξενήσει «κραδασμούς».

Τελικά, ύστερα από συζήτηση και παρά τις αντίθετες αρχικά απόψεις. η απόφαση για τα νέα πρόσωπα ελήφθη ομόφωνα. Ενδεικτικά, ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας για τα αποτελέσματα του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε: «Μετά από τη συνήθη διαδικασία διαλόγου, στο Υπουργικό Συμβούλιο καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση».

Διαψεύσεις Φλαμπουράρη για αποχώρηση

"Καμία δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη περί 'αποχώρησης από την ενεργό πολιτική', δεν έγινε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτά που γράφονται είναι ψέματα", αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.

Βίτσας: Αθλιότητες τα περί δήθεν διαφωνίας μου

«Χυδαιότητες και αθλιότητες» χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί δήθεν διαφωνίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Βίτσας σημειώνει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ομόφωνη.

Διαβάστε επίσης: Ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές - Εξέφρασε διαφωνίες

ΔικαιοσύνηΥπουργικό ΣυμβούλιοΆρειος Πάγος