Πολιτική|04.07.2019 11:13

Εκλογές 2019-Γιάννης Δελής στο Έθνος: Παραµερίζουµε τη µοιρολατρία

Newsroom

Λίγες µέρες πριν από τις εκλογές και οι σηµερινοί µονοµάχοι της κυβερνητικής εναλλαγής ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆, µαζί µε τα κόµµατα συµπληρώµατα και τους δορυφόρους τους - εντείνουν από τη µία τα κάλπικα διλήµµατα και από την άλλη το συνηθισµένο τους προεκλογικό εµπόριο ελπίδας.

Σκοπός τους πάντα ο ίδιος. Η λαϊκή πλειοψηφία στις εκλογές είτε να εγκλωβιστεί σε βολικές για το σύστηµα επιλογές είτε να σκορπιστεί σε ανώδυνες. Τι και αν τα φθαρµένα εκβιαστικά διλήµµατα που σερβίρονται στον λαό περί προόδου και συντήρησης και περί του µικρότερου κακού τα έχει σαρώσει η ίδια η ζωή; Τι και αν η δήθεν πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ συναντιέται µε τη συντήρηση της Ν∆ στα µνηµόνια και στους όρκους πίστης και αφοσίωσης στο ελληνικό κεφάλαιο, πότε στα σαλόνια του ΣΕΒ και πότε στα κότερα των εφοπλιστών; Τι και αν η δήθεν πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ συναντιέται µε τη συντήρηση της Ν∆ στο λιβάνισµα της ΕΕ και στα εγκώµια του ΝΑΤΟ;

Τι και αν η λογική του µικρότερου κακού δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά το κακό, τελικά, να το µεγαλώνει, να το παγιώνει και να το δείχνει από πάνω και ως αναπόφευκτο, σκορπώντας απογοήτευση και µοιρολατρία, πιέζοντας συνεχώς προς τα κάτω τον πήχη των απαιτήσεων του λαού µας; Παρ’ όλα αυτά τα κόµµατα του συστήµατος και όλοι οι προπαγανδιστικοί τους µηχανισµοί επιµένουν! Οµως, εδώ, µία µπορεί να είναι η απάντηση κάθε λαϊκού ανθρώπου: ∆εν µας φοβίζετε, δεν µας εκβιάζετε πια! ∆εν διαλέγουµε πια το κακό, ούτε το µεγάλο ούτε το µικρό!

Τώρα διαλέγουµε το καλό, για µας και τα παιδιά µας! Και γι’ αυτό τώρα ψηφίζουµε το ΚΚΕ! Στήνουν, τότε, τη µεγάλη παγίδα για τον λαό! Και από εκβιαστές µεταµορφώνονται σε εµπόρους των ελπίδων του! Και όλοι µαζί ΣΥΡΙΖΑ, Ν∆, ΚΙΝΑΛ, φασιστικά µορφώµατα και «άσετ» του συστήµατος τύπου Βαρουφάκη µάς πουλάνε το απατηλό παραµύθι της ανάπτυξης, που λέει ότι όλοι τάχα θα ωφεληθούµε από αυτήν, τώρα που ξεκίνησε δειλά δειλά, µόνο να έχουµε υποµονή και να µη ζητάµε πολλά πολλά. Αρκεί να αποδεχόµαστε και να νοιαζόµαστε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, για να αβγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηµατικών οµίλων, και ίσως τότε περισσέψει κάτι και για µας... Αρκεί να δεχόµαστε όλα τα µέτρα -µεταρρυθµίσεις τα λένε- που τσακίζουν τα δικαιώµατά µας...

Αρκεί να δεχόµαστε τους δηµοσιονοµικούς στόχους που από κοινού θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ µε την ΕΕ και που στραγγαλίζουν το παρόν και το µέλλον του λαού µας έως το 2060, αφήνοντας ανικανοποίητες όλες τις σύγχρονες ανάγκες του... Και βέβαια αρκεί να ξεχάσουµε σαν περασµένα ξεχασµένα όλα όσα χάσαµε από τις πολιτικές τους έως τώρα! Και εδώ, πάλι, µία µπορεί να είναι η απάντηση κάθε λαϊκού ανθρώπου.

Το παραµύθι σας για την «ανάπτυξη» δεν το τρώµε! Ούτε διαλέγουµε το πώς θα χάσουµε για να πιαστούν οι στόχοι των µατωµένων πλεονασµάτων: µε περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και λιγότερους φόρους ή το αντίστροφο. Ούτε συµφωνούµε µε την εµπλοκή της χώρας µας στα αµερικανονατοϊκά σχέδια και στους επικίνδυνους ιµπεριαλιστικούς ανταγωνισµούς όπως µας καλούν µε µια φωνή ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆. Αυτή πρέπει να είναι εδώ η απάντηση κάθε λαϊκού ανθρώπου του µόχθου! Και όλα αυτά µπορεί και πρέπει να τα πει ο λαός την ερχόµενη Κυριακή, ρίχνοντας θαρρετά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, προκειµένου να δίνεται ο αγώνας του από καλύτερες θέσεις για την ανάκτηση των απωλειών, για σύγχρονα δικαιώµατα.

Γράφει ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης µε το ΚΚΕ

ΚΚΕεκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019