Πολιτική | 07.07.2019 19:56

Exit poll - εκλογές 2019: Τα πρώτα σχόλια στο OPEN για το αποτέλεσμα (vid)

Newsroom

Exit poll - Εκλογές 2019: Ακριβώς στις 19:00 ανακοινώθηκε το exit poll για τις βουλευτικές εκλογές 2019 - δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Αμέσως μετά, στο στούντιο του OPEN TV, στον εκλογικό μαραθώνιο τον οποίο παρουσιάζει η Έλλη Στάη, ξεκίνησαν τα πρώτα σχόλια με βάση τα στοιχεία του κοινού exit poll.

Ο λόγος δόθηκε στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεκίνησε τη δήλωσή του απαντώντας στην ερώτηση «τι έφταιξε για την εκλογική ήττα» και το κατά πόσον αποτελεί μια στρατηγική ήττα.

«Καταρχάς, να δώσω συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία, οι δημοκρατίες έχουν εκλογές, έχουν επιλογές, οι οποίες είναι σεβαστές. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν ήταν στρατηγική ήττα, αφού μας δίνει τη δυνατότητα, στο επόμενο διάστημα, να αποτελέσουμε ένα κόμμα κοινωνικής και προγραμματικής αντιπολίτευσης - στην περίπτωση που τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα θα είναι αυτά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από χρόνια, ξεκίνησε με ένα πολύ μικρό ποσοστό».

Είχε προηγηθεί το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll, «σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα».

Αμέσως μετά, η Έλλη Στάη απευθύνθηκε στον Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, για το πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση του exit poll: «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια χορηγία του κυριόυ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα νούμερο το οποίο έξι μήνες δεν θα το περίμενε κανένας δημοσκόπος, κανένας πολιτικός αναλυτής και προφανώς σχετίζονται με τα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Καμμένο. Το ΚΙΝΑΛ, σε συγκεκριμένες συνθήκες ακραίας πόλωσης, είναι εδώ, ισχυρό, με μια πολιτική αυτοδυναμία η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιος εκφράζει ρεαλιστικά και οραματικά την προοδευτική, δημοκρατική παράταξη».


εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019Open TVαποτελέσματα εκλογών 2019