Πολιτική|22.07.2019 11:57

Αµεση αλλαγή εκλογικού νόµου ζητά η Γεννηµατά - Επίθεση σε ΝΔ για το Μακεδονικό

Φώφη Γιωτάκη

Να αφήσει τις γενικόλογες δηλώσεις και να σταµατήσει «να µιµείται τις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα» κάλεσε τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηµατά κατά την οµιλία της στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα καλέσει και µε τη σηµερινή της οµιλία τον πρωθυπουργό να καταθέσει στην αρχή της θητείας του την πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόµου, υπενθυµίζοντας ότι το κόµµα της έχει εγκαίρως καταθέσει εισήγηση για µια δίκαιη και αναλογικότερη εκλογική νοµοθεσία.

«Για την πολιτική σταθερότητα δεν αρκεί η κατάργηση της απλής αναλογικής. Η πραγµατική πολιτική σταθερότητα απαιτεί κυβερνήσεις ευρύτερης λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Οχι αδύναµες κυβερνήσεις που στηρίζονται στο bonus των 50 εδρών» είπε χαρακτηριστικά µιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή. Η κυρία Γεννηµατά έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι αποκαλυπτικές. Κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι παραδόθηκε από τα πρώτα 24ωρα στους δανειστές και ότι κινείται υποκριτικά σε σχέση µε τις προεκλογικές δεσµεύσεις του για τη Συµφωνία των Πρεσπών.

Οσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, υπογράµµισε ότι θα ασκήσει µαχητική, υπεύθυνη και προγραµµατική αντιπολίτευση, διατηρώντας τη θέση για συνεννόηση στα εθνικά θέµατα, τονίζοντας ότι το κόµµα της θα επιχειρήσει να λειτουργήσει ως «το προοδευτικό αντίβαρο στην υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων, των δηµόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους». Από σήµερα ξεκινά στη Χαριλάου Τρικούπη «πρωινός καφές» υπό τον συντονισµό του Παύλου Χρηστίδη.

Η συνάντηση θα γίνεται σε καθηµερινή βάση και θα συµµετάσχουν ο γραµµατέας της ΚΕ, Μ. Χριστοδουλάκης, ο νέος διευθυντής της ΚΟ, Δηµήτρης Μάντζος, οι νεοδιορισµένοι σε κρίσιµα πόστα Στέφανος Παραστατίδης, Χρήστος Ασπιώτης, Απόστολος Σπυρόπουλος, ο Ν. Βοσδογάνης και ο Φ. Φιλιππακόπουλος και θα προστεθεί σύντοµα ο υπεύθυνος του Τοµέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ (µόλις καταλήξει στην επιλογή προσώπου η κυρία Γεννηµατά). Στον «πρωινό καφέ» θα συµµετέχουν όταν κρίνεται απαραίτητο και οι στενοί συνεργάτες της κυρίας Γεννηµατά, Μ. Οθωνας και Χρ. Πρωτόπαπας.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ